El Mollet torna a 1a Catalana amb un projecte il·lusionant

5 Agost 2019 Redacció: Marc Atanasio

Imatges: cedides

Població: Mollet del Vallès

Si parlem de Mollet del Vallès, no podem passar per alt la gran temporada que ha fet el primer equip del Club de Futbol Mollet Unió Esportiva. Els homes de Jordi Gallardo van aconseguir tornar a Primera Catalana després de superar a la fase d’ascens al CE Artesa de Segre. Per altra banda, el Juvenil A del club, tot i que ho va intentar fins al final, no va poder mantenir la categoria de Nacional després de caure amb el FC Barcelona B a l’última jornada. Per tant, la pròxima temporada estaran a Preferent i de ben segur que lluitaran per tornar a recuperar la categoria perduda.

Però la notícia positiva del club, sense dubte, ha estat el retorn de la primera plantilla a la Primera Catalana. Recordem que a la temporada 17-18 l’equip després d’una temporada complicada va descendir a la Segona Catalana. No obstant això, aquest any i després d’un gran esforç ho han pogut aconseguir. L’equip va quedar segon amb 72 punts al grup 2 de Segona Catalana, a tan sols tres del primer classificat, l’Escola de Futbol Mataró, que aconseguia així l’ascens directe. D’aquesta manera, l’equip, després de sumar 22 victòries, empatar en sis ocasions i perdre sis partits, aconseguia el bitllet per disputar la fase d’ascens a Primera Catalana.

El retorn desitjat a Primera Catalana

Després d’una gran temporada l’equip es veia obligat a haver d’afrontar dos partits més per arribar a assolir l’objectiu. En aquest cas, el rival a batre va ser el CE Artesa de Segre, que va quedar segon amb 67 punts al grup 5. El partit d’anada es va disputar el 2 de juny al Camp de Futbol Municipal d’Artesa de Segre i el resultat va ser de 0 a 1 favorable a l’equip vallesà, gràcies al solitari gol de David Garcia Gómez al minut 40. Un resultat molt positiu i que posava l’eliminatòria molt de cara pels homes de Jordi Gallardo. Sis dies després, el primer equip de Mollet afrontava l’últim partit per retornar a la categoria de Primera Catalana.

Al partit de tornada, disputat el dia 8 de juny a les 18 h al Camp Municipal Germans Gonzalvo, el Mollet van aconseguir una victòria contundent per certificar el seu ascens. A més, la crida que va el club a l’afició perquè vingués a animar a l’equip va tenir efecte, ja que a tribuna i els voltants del terreny de joc eren plens. Després d’un partit on el conjunt vallesà va ser molt superior, els de Mollet es van acabar imposant per 4 gols a 0. D’aquesta manera, després d’aconseguir un resultat global de 5 a 0 i de no haver encaixat cap gol a l’eliminatòria, l’equip entrenat per Jordi Gallardo retornava a la categoria que havia perdut un any enrere.

El partit va començar de la millor manera pels molletans, ja que al minut 2 ja s’aconseguia avançar al marcador gràcies al gol de Miguel López Miguez. Vint minuts després, Oriol Serra aconseguia fer el segon per començar a agafar distància al marcador i encarrilar l’eliminatòria. Els visitants veien com al minut 38 se li complicaven més les coses, quan Sergi Galceran va ser expulsat per doble targeta groga. El Mollet ho estava aprofitant i abans del descans va estar a punt d’anotar el tercer, si no fos perquè la pilot es va estavellar al pal. No obstant això, a la segona part no van baixar el ritme i al minut 64, Ramon Fernandez va fer el tercer pels locals. Ja a les acaballes del partit, Oriol Serra de nou, va recollir un refús després d’un penal per acabar fent el quart i definitiu gol del partit. D’aquesta manera, després que l’àrbitre assenyalés el final del partit, l’equip tornava a Primera Catalana i el camp es va convertir en una autèntica festa.

El Juvenil A ho va intentar fins al final

El Juvenil A del Mollet no ho ha tingut fàcil aquesta temporada, ja que l’equip va quedar enquadrat en un grup molt complicat i en una categoria molt complicada. La temporada no podia començar de la pitjor manera, ja que l’equip no va sumar cap punt a les cinc primeres jornades. No va ser fins a la sisena quan el Mollet va poder aconseguir els primers tres punts de la temporada després de vèncer a la Unificació Bellvitge A per 3 a 0. Després a partir d’aquí l’equip ha anat sumant empats i derrotes, i alguna que altra victòria que els feia agafar confiança.

Finalment, tot i tenir opcions fins al final per mantenir la categoria, una derrota contundent a l’última jornada al camp del FC Barcelona per 5 a 1 va fer que l’equip perdés la categoria. D’aquesta manera, els vallesans van quedar penúltims de grup amb 30 punts, els mateixos que l’Atlètic Segre (antepenúltims), amb 7 victòries, 9 empats i 18 derrotes. A més van anotar 31 gols i van encaixar un total de 46. De ben segur que aquesta experiència a la categoria de Nacional els va més forts, i el pròxim any a Preferent podran tornar a competir i qui sap, si recuperar la categoria perduda.

El nou Mollet ja comença a agafar color per la 19/20

Per començar, el primer gran canvi va estar a la banqueta, ja que es va confirmar que Jordi López seria el substitut de Jordi Gallardo a la banqueta del club vallesà per la nova temporada de l’equip a Primera Catalana. El nou míster prové de l’AEC Manlleu, on va aconseguir la salvació de l’equip a la Primera Catalana. A més compta amb una gran experiència en diferents equips. A més, Jordi López estarà acompanyat per Marc Fortuny, que ja té un passat per les files del club. Amb l’arribada del nou tècnic, el club també ha volgut reforçar la plantilla per afrontar el que serà una temporada molt complicada i on esperen aconseguir l’objectiu.

Després de l’anunci de l’entrenador, es va anunciar la renovació de Pol Flores i Erik Ayala, que continuaran defensant la porteria vallesana un any més. El club també va anunciar que el defensa Victor Rodriguez continuava un any més a la primera plantilla. A més, també s’han sumat les renovacions de David Garcia, Joshua Romero, Martí Garcia, Oscar García, Cadmo Buenache, David Castro, Brian Quijada, Jose Gonzalez, Mirash Imthiyaz, Miguel López i Xavi Ferrer. A més, Iker Ramos i Pedro Lino fan el salt del Juvenil A al Primer Equip. Per altra banda, s’ha comunicat, que Sergi Rueda, Sergio Montero, Ramón L., Nil Sanz i Uri Serra no estaran la temporada vinent.

Per últim, l’equip també ha anunciat una sèrie de fitxatges que faran créixer a l’equip de cara a la nova temporada a Primera Catalana. La primera incorporació va ser la de Jordi Sola, que ja va jugar al club i que torna amb més il·lusió que mai. El següent torn va ser per Arnau Arruebo, el lateral que arriba procedent del Juvenil de Divisió d’Honor del CEE Europa. Després trobem a Oriol Anglada, que arriba del Cardedeu per seguir fent gols amb la samarreta del Mollet. L’últim en arribar ha estat Alejandro Varón, que aportarà més solidesa al mig del camp. Veurem si l’equip és capaç de mantenir la categoria i qui sap, d’alguna cosa més.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental