El Fraikin BM Granollers, candidat ferm per a les places europees

2 Juny 2021 Redacció: Marc Atanasio

Imatges: cedides

Població: Granollers

Aquest mes de maig, el Fraikin BM Granollers ha pogut continuar amb la seva bona dinàmica i segueix en la lluita per les places europees. Ara mateix, amb 30 partits disputats, dos menys que la majoria dels equips, els granollerins ocupen la quarta plaça de la Lliga Sacyr Asobal amb 45 punts. El seu balanç, a falta de les últimes dues jornades del mes de maig, és de 22 victòries, 1 empat i 7 derrotes. A més, de mitjans del mes de març, encadenen una ratxa de 9 victòries consecutives a la lliga, la qual cosa els ha portat a ser un clar candidat per ocupar una de les places que donen accés a competició europea. Amb el Barça ja com a clar líder i amb el títol a la butxaca, l’equip d’Antonio Rama haurà de lluitar de valent amb rivals com el Bidasoa Irun, el Bada Huesca o el Bm Logroño La Rioja, per poder tornar a competir a Europa la temporada que ve.

Un mes de maig increïble

El mes de maig va començar de la millor manera possible, ja que venien d’acumular una bona dinàmica amb sis victòries consecutives i volien seguir en aquesta línia. Així va ser, el conjunt granollerí visitava al Viveros Herol Nava, en el partit corresponent a la jornada 30, on es van acabar imposant per 24 a 32. Els homes d’Antonio Rama van sortir concentrats des de primer moment i van saber imposar el seu ritme ràpidament, però els locals van saber aguantar la primera part. A la represa, els granollerins van dominar i van arribar als minuts finals amb un clar avantatge. D’aquesta manera, el conjunt vallesà sumava dos punts vitals en la carrera per les places europees. No obstant això, quan millor estava l’equip, el dia 8 de maig es va conèixer que un jugador de la primera plantilla havia donat positiu per COVID-19. Això va provocar que s’hagués d’aïllar el jugador i la resta de la plantilla es mantingués en quarantena. El club va demanar l’ajornament del partit contra l’ABANCA Ademar de León.

Després d’estar els deu dies pertinents, el dia 19 de maig, el Granollers va disputar la jornada 29, que tenia pendent, davant d’un rival directe, el BM Logroño La Rioja. Ja amb tots els jugadors disponibles i havent pogut entrenar amb normalitat, els granollerins van rebre la visita del conjunt de Logroño, en un partit on van acabar sumant dos punts importantíssims (38-31). El partit va començar amb molta intensitat per part dels dos equips i una gran actuació d’Antonio García va permetre que els granollerins marxessin al descans amb un lleuger avantatge. A la segona part, els homes d’Antonio Rama van aprofitar els errors dels atacs del rival per ampliar la diferència en el marcador. Finalment, els granollerins van acabar segellant la vuitena victòria consecutiva. Al següent partit, el Granollers tornava a jugar al Palau, aquest cop davant el Recolectas Atlético Valladolid. En aquesta trenta-tresena jornada del campionat, el conjunt granollerí va sumar una nova victòria (33-29), que permet a l’equip seguir viu en la lluita per les places europees. Aquest de maig el tancarà amb dues jornades més, davant el FC Barcelona (J.32) i el Bidasoa Irún (J.34), mentre que acabarà la temporada el mes de juny amb les dues últimes jornades, davant el Quabit Guadalajara (J.31) i l’ABANCA Ademar de León (J.24).

El KH-7 intenta aixecar el vol

Després de la gran primera fase que va fer l’equip de Robert Cuesta, sembla que aquesta segona fase, on les noies s’estan jugant el campionat, no acaben de sortir els resultats. Aquest mes de maig el van començar de la pitjor manera, amb una nova derrota, aquesta vegada davant l’Aula Alimentos de Valladolid. El conjunt vallesà arribava amb les ganes de posar fi a la mala ratxa de resultats, però, malgrat els esforços de les jugadores durant els 60 minuts, el partit va acabar amb un resultat de 27 a 29. A la següent jornada, les vallesanes van visitar la pista del Rincón Fertilidad de Málaga, on van poder retrobar-se de nou amb la victòria (26-31), la primera d’aquesta segona fase. Una victòria que els hi va venir molt bé a l’equip per afrontar la recta final del campionat. A la següent jornada, les noies de Robert Cuesta van tornar al Palau d’Esports de Granollers per veure’s les cares amb l’Atlético Guardés. El partit va marxar al descans amb empat a 12, però una gran segona part de les granollerines, els hi va permetre sumar una nova victòria, gràcies a un gol d’Elaine Gomes, que va posar el 26 a 25 definitiu. D’aquesta manera, les granollerines ocupen la quarta plaça amb 12 punts, a falta de disputar-se l’última jornada del campionat, davant l’actual líder, el Super Amara Bera Bera (29 de maig). Per últim, abans de la disputa de l’última jornada, l’equip va afrontar la fase final de la Copa de la Reina, on l’equip es va veure les cares amb l’Elx, a la ronda de quarts de final. Les vallesanes, tot i que ho van intentar, no van ser capaces de superar a un conjunt il·licità, que va estar molt sòlid durant els 60 minuts. Finalment, va ser l’Elx qui va avançar a les semifinals i va acabant guanyant el torneig, imposant-se al Valladolid a la final (26-22).

Nous èxits per la base del club

El BM Granollers ha demostrat durant tots aquests anys que un dels seus pilars fonamentals és tot el conjunt d’equips de la base. A més, molts dels jugadors de la base s’han acabat consolidant a la primera plantilla, tant a la masculina com a la femenina. Això, els ha portat a ser no sols un referent dins l’handbol català, sinó que el seu èxit va més enllà. No obstant això, el cap de setmana del 22 i 23 de maig es van disputar les tornades dels campionats de Catalunya de la categoria Infantil, on el Granollers comptava amb participació en la final masculina i femenina. Finalment, els dos equips es van poder fer amb el títol. L’infantil masculí ho va fer imposant-se al FC Barcelona, mentre que l’infantil femení va derrotar a Les Franqueses. Per altra banda, el Sènior Femení B va finalitzar la Lliga Catalana en segona posició i disputarà les fases d’ascens a Plata femenina.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental