El F.C. Cardedeu es desinfla i perd les seves opcions per assolir el campionat

9 Maig 2022 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: cedides

Població: Cardedeu

Els jugadors de Jordi Peris van arribar a situar-se a 8 punts del líder, però dues derrotes i un empat en les darreres jornades deixen sense opcions al conjunt cardedeuenc i el situen quart del grup 6 de Segona Catalana

El F.C. Cardedeu ha perdut les seves opcions d'aspirar al títol de lliga del grup 6 de Segona Catalana. Els cardedeuencs van començar la temporada amb uns resultats i unes estadístiques brillants, arribant a situarse a les zones altes de la classificació i lluitar de tu a tu amb el C.F. Caldes, actual líder del grup i candidat amb menció d'honor per assolir el títol de lliga al final de temporada. Dues derrotes i un empat en les darreres quatre jornades, fan caure als de Jordi Peris a la quarta posició amb 49 punts fruit de 14 victòries, 7 empats i 4 derrotes, situant-se a 11 del Caldes.

Inici de la temporada

El conjunt de Peris va començar amb força i optimisme la temporada 2021-2022. Els de Cardedeu van iniciar amb una còmoda victòria a la primera jornada davant el C.F. Sant Julia de Vilatorta (3-0).

La segona jornada va deixar un mal sabor de boca als cardedeuencs en empatar a 0 amb un dels equips que ara com ara es troba en posicions de descens, el C.F. Santa Perpètua. Els homes de Peris no van ser capaços de foradar les porteries del Municipal Paco Navarro i van sumar el primer empat de la temporada.

La tercera jornada tampoc va suposar un pas endavant per als vallesans. El Cardedeu va rebre al Camp d'Esports al C.E. Llavaneres, i va haver de fer front a un partit dur de pelar. Els visitants es van posar per davant al marcador ben d'hora, al minut 7. Malgrat la immediatesa dels seus rivals, Oussoumane Gassama va igualar l'electrònic al 38' i els equips van marxar al descans igual que a l'inici del partit: amb empat. Els jugadors de Jordi Peris van sortir forts i van aprofitar una ocasió de gol al 49 que Roger Matamala va materialitzar per posar al seu equip per davant. Tanmateix, el Llavaneres va trobar porteria sis minuts després i les taules van tornar al marcador ben aviat. Al 63' el conjunt visitant va tornar a posar-se per davant, però el Cardedeu va respondre amb un gol de Lamine Cisse al 74. Quan semblava que el matx arribava ja al seu final, els del maresme van aconseguir sentenciar el partit amb un darrer gol quan faltaven tres minuts (3-4), i que va deixar al conjunt local sense temps per reaccionar.

Impuls per situar-se a les zones altes de la classificació

La primera derrota va suposar un petit impuls per als jugadors de Cardedeu. A la quarta jornada, van obtenir una victòria per la mínima davant el C.F. Argentona i van sumar dos punts més amb dos empats consecutius.

A la setena jornada, els cardedeuencs van deixar escapar el partit en menys de quatre minuts. Els homes de Peris van obrir el marcador amb una diana d'Oriol Puigbo quan faltaven 4 minuts per al descans. Lamine Cisse va augmentar la diferència al marcador al 73', posant el 0-2 a favor. I quan semblava, pràcticament, impossible, en menys de quatre minuts el Sant Pol va capgirar el marcador per remuntar el partit: primer al 86', després al 88' i, finalment, al 89'.

Amb aquesta derrota, els jugadors cardedeuencs van aprendre la lliçó. Des d'aquest moment, el Cardedeu va puntuar en 14 jornades consecutives, amb 3 empats i 11 victòries.

Aquesta temporada el Sant Pol ha estat la mà negra del Cardedeu. En cap dels dos duels els vallesans han estat capaços de sobreposar-se a aquest rival. A la jornada 22, els de Peris van rebre al conjunt del maresme després d'aquesta bona dinàmica. En aquesta ocasió, però, els de Peris no van aconseguir superar la portaria rival en cap moment i van concedir dues ocasions de gol que els visitants van aprofitar per endur-se'n els tres punts del Camp Municipal (0-2).

Abans d'aquesta derrota, els de Cardedeu se situaven a 8 punts dels de Caldes, amb l'opció de continuar retallant distàncies en el duel directe amb el conjunt calderí a la vint-isetena jornada.

La següent jornada, els cardedeuencs es van retrobar amb la victòria i van treure una maneta al camp de l'U.D. Taradell (5-1), amb gols d'Otmar Geguendez, Lamine Cisse, Oussoumane Gassama, Marcelo Carreón i Moises Ramirez.

Si la derrota contra el Sant Pol ja va allunyar al conjunt de Peris del líder, la derrota amb el C.F. Torelló (1- 3) i l'empat amb el C.D. Malgrat (1-1), deixen sense opcions al Cardedeu de seguir a la lluita pel títol i se situen a 11 punts del Caldes de Montbui a falta de cinc jornades per acabar la lliga.

Malgrat els darrers resultats, el conjunt de Jordi Peris es consolida com l'equip més golejador del grup 6 de Segona Catalana amb 57 dianes (tot i que empata amb el Caldes) i, alhora, com el tercer equip menys golejat, amb 26 gols en contra.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental