Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Diferents sectors del Vallès expressen la seva disconformitat davant les noves restriccions

26 Octubre 2020 Redacció: Andrea Rodríguez Gómez


Tots hem sabut que des d'aquest cap de setmana s'ha iniciat el toc de queda arreu d'Espanya. A Catalunya, no obstant, l'horari serà diferent a Espanya aplicant-ho de 22h a 06h del matí. Són molts els sectors els quals no troben la finalitat d'aquesta mesura quan hi ha altres mesures que ja estan aplicades i no fan baixar els contagis. Hem pogut parlar amb la Tracy Sirés, directora del Teatre Auditori de Granollers; en David Vàzquez, president de Gremi d'Hostaleria; en Marc, responsable de l'Euro Gimnàs i dos joves de les ciutats de La Garriga i Sant Celoni. 

Pel que fa al tema cultural, el govern ha afirmat que aquells actes culturals que finalitzin a les 22h els espectadors tindran fins les 23h per poder arribar a casa. "És una mesura més per la contenció del virus que com a ciutadans hem de respectar i, nosaltres com a equipament públic ens adaptarem a la nova mesura", expressa la Tracy Sirés, directora del Teatre Auditori de Granollers. No obstant, un altre sector com és la Hostaleria, no veu que les mesures siguin molt factibles. "Portem 10 dies tancats i els contagis segueixen igual", relfecteix en David Vàzquez, president del Gremi d'Hostaleria. És més, "l'horari és molt complicat d'entendre. Els establiments tanquen a les 21h però el take away sí que pot ser fins les 22h. És una mesura agafada pels pèls", afrma en David. Hi ha d'altres com la Blanca Artero, una jove de la ciutat de La Garriga, que reflecteix una situació molt quotidiana. "Aquesta nova mesura potser no fa millorar res. Encara que ens treguin l'oci nocturn, al llarg del dia hi ha moltes aglomeracions que no es controlen o no es volen controlar". 

Amb aquesta nova mesura, és cert que el sector de l'oci nocturn i molts d'altres tindran una davalla important, juntament amb la que ja van tenir durant el confinament. Pel que fa a l'economia, la societat ho podrà arribar a notar encara més. "Per fer aquestes ajudes, millor es podrien haver prorrogat les diferents taxes o alguns impostos. Aquestes ajudes són insuficients pels negocis i molts hauran de baixar la persiana", expressa Arnau Saula, un jove de la ciutat de Sant Celoni. D'altres com en Marc, responsable de l'Euro Gimnàs, ha demostrat l'agraïment per poder tenir un mínim d'ajudes, com són els ICOS. 

Diferents opinions al voltant d'aquesta nova mesura que generen incertesa al voltant de l'afectació en respecte a la pandèmia. No obstant, concorden amb les poques ajudes econòmiques del govern i la inquietud econòmica que genera tota la pandèmia. "Estem en una situació complicada amb unes mesures excepcionals", remarca en David Vàzquez. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Els nostres reportatges

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès