Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Com cuidar el nostre cos? Salut i Bellesa

7 Març 2019 Redacció: redacció puntvalles.com


Des de puntvalles.com et volem fer reflexionar sobre el teu físic, però no pas de la manera més banal i mediàtica ... 
Tots i totes sabem què ens perjudica i què ens ajuda a mantenir un bon aspecte físic, però com n'és de difícil aconseguir alguns propòsits ...

Si deixem de pensar a aconseguir una fita a molt curt termini i comencem a donar-nos compte que les coses ben fetes i les que donen un bon resultat i durador són aquelles que costen un esforç i un temps, posarem el cap allà on ha de ser per començar a fer un canvi d'hàbits.

- El punt de partida erroni
Vull un canvi i el vull per d'aquí a dos mesos. Error...
Estadísticament quanta gent heu vist amb un canvi radical i que al temps l'hagi mantingut? si no els ha funcionat a ells perquè us hauria de funcionar a vosaltres? Tot allò que val la pena requereix un esforç, i aconseguir estar a gust en el teu cos, també. 

- El punt de partida correcte
Voler un canvi d'hàbits que afavoreixin el bon funcionament del teu cos per dins. La bona salut per dins es reflexa per fora, el canvi d'aparença serà un dels resultats, però no l'únic.

Si voleu un canvi, un canvi de veritat, l'heu de voler perquè us respecteu i estimeu a vosaltres mateixos i per tant, no us voleu alimentar amb res perjudicial, al cap i a la fi, el vostre cos és la vostra màquina i és insubstituïble. 

Així doncs, us fem unes recomanacions d'agents externs ( especialistes en diferents camps ) que us poden acompanyar en aquest canvi d'hàbits i així aconseguir un suport per aconseguir els vostres propòsits.

Endevant!

1) L'exercici mental i el canvi d'hàbits

 

Naturoterapeutes a Sabadell 

Deixa que el teu menjar, sigui el teu aliment i el teu aliment, sigui la teva medicina. (Hipòcrates).

 

Som Naturoterapeutes, estem dedicats a l'estudi del món de la fitoteràpia, sempre hem considerat l'origen de la medicina tant preventiva com actual sense que hagin d'intervenir efectes secundaris que puguin ser perjudicials, sinó tot el contrari, sempre busquem el benefici del metabolisme.

Som realment efectius en el tractament sobre l'obesitat, la nostra fórmula ajuda a dissoldre la retenció hídrica, desfem els greixos tant de la circulació com les més supèrflues, que estan aposentades entre els teixits, també és un estímul per les glàndules tiroides, intercalant una dieta de bona salut, surt beneficiat el metabolisme, perquè els sucs gàstrics i els àcids, no interfereixin en una mala digestió, ajudem a tenir un bon funcionament gastrointestinal i hepàtic, reduïm de forma natural l'excés de lípids, de les capes més profundes de la pell, i afavorim la circulació sanguínia.

Tenim tractaments per qualsevol patologia dels aparells respiratori, cardiovascular, gastrointestinal, hepatobiliar
, renal, locomotor (circulació), quadre hormonal, sistema nerviós, dermatologia, i metabolisme (endocrinologia).

Ensenyem a menjar amb un ordre en concret, perquè l'organisme funcioni, per si sol correctament, i sense efecte rebot.

 

 

 

Naturoterapeuta 

Passatge Jonc, 1 entresol

Sabadell

Telf. 678 716 996 Naturoterapeuta Roser March

Telf. 666 626 327 Naturoterapeuta Óscar Rodríguez

 

2) L'empoderament

 

Perquè és important sentir-se capaç i perquè és imprescindible tenir la confiança en poder aconseguir el que ens proposem, treballar amb una psicòloga pot ser de gran ajuda.

Mercè Clos treballa amb un plantejament de teràpia integradora que contempla aportacions de diferents corrents psicològiques i comprèn a la persona més enllà de la seva pròpia simptomatologia.
Enten a la persona com a ésser humà i social únic, irrepetible, amb un potencial enorme per desenvolupar i amb la possibilitat de compartir el millor d’ella mateixa amb els altres de forma enriquidora, trascendint més ellà d’ella mateixa, de les seves vivències, conductes, sensacions, del fet social i concret que l’envolta i esdevenir un ésser sorprenent i meravellós sempre que sigui capaç de creure en ella mateixa, de treballar apostant per ella al 100% i connectant amb la seva essència i la dels altres.


Properament, a més a més de la Teràpia, començarà un nou cicle de Xerrades-Taller sobre diversos temes:


*AUTOESTIMA I EMPODERAMENT

Una bona Autoestima contribueix favorablement a la nostra salut mental.

La valoració que fem de nosaltres mateix@s, de les nostres capacitats i possibilitats de desenvolupament condicionen el nostre creixement personal.

Tenim un diàleg intern constant del qual a vegades en som conscients i d’altres no tant.

Què ens diem a nosaltres mateix@s? És positiu o negatiu? Ens anima o ens desanima? Afavoreix el nostre desenvolupament o el frena? Ens proporciona benestar o ens crea malestar?

Ens diem coses boniques que ens permetin sentir estimació cap a nosaltres o el que ens diem ens fa sentir que som  poca cosa, que no servim, que no valem?

Ens cal aprendre a estimar-nos a nosaltres mateix@s per poder estimar als altres també d’una forma saludable.

 

*COMUNICACIÓ EMPÀTICA I ASSERTIVA

Comunicació empàtica i asertiva

*GESTIÓ EMOCIONAL

Xerrada taller sobre gestió emocional

*ADOLESCÈNCIA I SITUACIONS DE CONFLICTE:

Xerrada taller sobre com ajudar els i les adolescents


Adreçades a persones adultes a la meva CONSULTA DE CARDEDEU amb grups reduïts.
Realitzo també Xerrades-Taller per ASSOCIACIONS I CENTRES que ho sol·licitin.

Per a més informació tant per concretar hora de visita a nivell terapèutic com per les xerrades-taller podeu telefonar al: 667 289 012

 

3) L'exercici físic

 

 Gimnàs femení a Sabadell

El sistema Curves (cadena de gimnasos femenins) està dissenyat especialment per a dones. Combinem entrenament de força amb entrenament cardiovascular i estiraments en tan sols 30 minuts, per a desenvolupar massa muscular, accelerar el metabolisme, cremar greix (es poden arribar a cremar més de 500 calories en cada sessió) i tonificar.

 

Amb una entrenadora que t’ajudarà a posar-te en forma, guanyar força i perdre pes. També destacar que funcionem sense horaris per a poder entrenar en el dia i hora que a cada persona li vagi millor. És segur, eficient i eficaç per a les dones de qualsevol edat i nivell de condició física i, a més, entrenaràs en un entorn còmode i acollidor. Quan s’aconsegueix més força augmenta la flexibilitat i es prevé de lesions. Estaràs preparant el camí cap a un futur molt més actiu i saludable.

L’exercici és una necessitat bàsica. El cos humà està fet per a ser utilitzat i amb la falta de l’exercici es renuncia a l’oportunitat de millorar o conservar la salut. Quan el cos no és exercitat es torna flàccid, lent i, en general, ineficaç. L’exercici físic és un dels tres pilars de la salut juntament amb l’alimentació sana i el bon descans. Fer exercici hauria de formar part dels nostres hàbits per portar una vida saludable, veure’ns bé i sentir-nos millor.

En general, l’activitat física involucra qualsevol moviment corporal que implica una despesa d’energia. A les activitats quotidianes com caminar, pujar escales, entre moltes d’altres, se les anomena activitat física no estructurada. I quan l’activitat física es realitza mitjançant un programa amb el propòsit de millorar la condició del cos, se l’anomena exercici o activitat física estructurada.

Segurament escoltaràs amb freqüència que es recomana fer exercici físic per a complementar les dietes per a aprimar o tractaments de qualsevol tipus d’afecció, però és important saber que fer exercici també prevé malalties. Ajuda a baixar l’excés de pes, disminueix el colesterol, el risc d’infart, baixa la tensió si està alta, és tan eficaç com la psicoteràpia en el tractament de la depressió, estimula l’alliberació d’endorfines (hormones internes que produeixen sensacions de plaer i benestar), ens distreu, ens evadeix de les preocupacions,...

Convé combinar l’exercici cardiovascular amb l’entrenament de força per tonificar els músculs i finalment fer una sessió d’estiraments completa.

CIRCUIT

El programa de Curves inclou els cinc components d'un entrenament complet: escalfament, entrenament de força, entrenament cardiovascular, refredament i estirament, en tan sols 30 minuts. Els moviments canvien cada 30 segons, el que permet la recuperació i exercitar els diferents grups musculars.

Treballaràs els principals grups musculars al mateix temps que mantindràs el ritme cardíac dins de la zona objectiu d'entrenament desitjada. A més, com que en el circuit hi ha una entrenadora que t'ensenyarà i motivarà en tots els teus entrenaments, podràs assolir els teus objectius de fitness en poc temps. Tant si prefereixes aconseguir energia, tonificar o perdre pes, el circuit Curves et funcionarà.

Els estudis han demostrat que l'activitat física regular, com la del programa de Curves de tres dies a la setmana, redueix substancialment el risc de patir malalties, incloent malalties coronàries, accidents cerebrovasculars, càncer de còlon, diabetis de tipus 2, osteoporosi i hipertensió arterial . A més, ajuda a controlar el pes, contribueix a la salut dels ossos, els músculs i les articulacions; ajuda a alleujar el dolor de l'artrosi i redueix els símptomes de l'ansietat i depressió.

MÀQUINES

Les màquines s'han fabricat especialment per Curves i s'han dissenyat tenint en compte la seguretat, la simplicitat d'ús i l'eficàcia, s'ajusten automàticament a qualsevol nivell de condició física. Les màquines proporcionen els beneficis de l'exercici cardiovascular i l'entrenament de força gràcies al moviment de la resistència hidràulica, un moviment segur que ofereix un entrenament eficaç alhora que protegeix els ossos i les articulacions.

Especialment dissenyada per a dones, cada màquina de baix impacte treballa amb almenys dos grups musculars i fins a quatre alhora perquè s'empeny i es tira d'ella, enlloc de pujar i baixar pes. A l'alternar la part superior, intermèdia i baixa del cos, el circuit Curves proporciona un entrenament complet del cos en només 30 minuts.

SESSIONS

Curves també ofereix sessions com Body Basics i Balanç dins el circuit. Aquestes sessions ofereixen a les sòcies l'oportunitat de fer més exercici sense utilitzar les màquines, gastant energia extra però sense sobrecarregar els músculs. Els moviments es realitzen utilitzant el pes del cos i es treballa tant la part superior, com la intermèdia i inferior del cos. Aquests moviments són senzills i tenen diversos nivells de dificultat perquè TOTES les sòcies puguin gaudir i beneficiar-se de les sessions.

RESULTATS COMPROVATS

El programa de Curves ofereix resultats comprovats. S'ha investigat àmpliament en el Laboratori d'Exercicis i Nutrició Esportiva (Exercise and Sports Nutrition Laboratory) de la Texas A & M University. Aquests estudis han demostrat que les dones poden cremar fins a 500 calories en l'entrenament Curves de 30 minuts. Per obtenir la informació més recent sobre la investigació realitzada sobre el programa Curves visita la pàgina web de la investigació de Texas A & M.

COM VA COMENÇAR

Els pioners de l'entrenament del circuit de 30 minuts, Gary i Diane Heavin, comparteixen la passió pel fitness i un compromís amb la salut de les dones que els va portar a inaugurar el primer club Curves el 1992 a Harlingen, Texas.

ÈXIT EXCEPCIONAL

El seu innovador entrenament complet del cos en 30 minuts combina l'entrenament de força i l'activitat cardiovascular sostinguda utilitzant màquines de resistència hidràulica que és segura i eficaç. El primer club es va convertir en un èxit en oferir a les dones un entorn comprensiu i còmode on entrenar.

En obrir el segon club que també es va convertir immediatament en un èxit, es van adonar que estaven abastant un mercat que els gimnasos tradicionals no cobrien, i que podien ajudar a milions de dones de tot el món. Per aconseguir-ho, necessitaven trobar persones apassionades i interessades en ajudar les dones de les seves respectives localitats, i ensenyar-los a dirigir un club Curves. Gary i Diane van convertir el seu negoci en una franquícia i el primer club Curves operatiu i de propietat independent va obrir les seves portes a Paris, Texas, el 1995. Des de llavors, Curves s'ha expandit i ara es poden trobar més de 5000 clubs a 80 països.

CURVES HA AJUDAT A 10 MILIONS DE DONES

POSA'T EN FORMA, GUANYA FORÇA I PERD PES

 

Gimnàs Femení Curves

C/ Calderón 160, 
08201, Sabadell

Telf. 937 260 746

www.curves.eu

 

3) La Salut bucodental

 

Clínica dental a Sabadell

CLÍNICA DENTAL Dr JIMÉNEZ OLLÉ

 

 

POR A SOMRIURE?

Perquè una boca sana no només és fonamental per mantenir un bon estat de salut física, sinó també per millorar el nostre estat d'ànim. I és que unes dents defectuoses o determinades malalties bucals poden afectar directament a la nostra autoestima. Segur que has vist moltes vegades a persones que es tapen la boca amb les mans al riure per por de mostrar unes dents mal alineades o de color groguenc.

 

)) Una ortodòncia als 40 anys pot evitar una dentadura als 60

Salut o estètica? Quina és la principal raó que, des de fa uns anys, mou milers de persones adultes a visitar l'ortodontista per corregir la posició de les dents? Què ha passat en els últims temps perquè aquells ferros que fa quinze o vint anys lluïa gairebé en exclusiva la població infantil ara triomfin entre el públic adult rebatejats com a bràquets? El factor estètic és el que pesa més a l'hora de fer la consulta, però els motius de salut acaben de reforçar la decisió.

L'augment de demanda d'ortodòncia entre el públic adult registrat en els últims anys respon a motius diversos, n'hi ha un que explica bona part del fenomen. Abans hi havia molts menys especialistes que ara i ja tenien prou feina amb els nens, que, a més, són casos molt més senzills.
Contràriament al que podia semblar en el passat, l'ortodòncia també pot corregir problemes dentals en l'edat adulta. El problema és que aquests pacients presenten moltes més 
dificultats (els manquen peces dentals, porten implants, ponts i pròtesis, tenen problemes de genives...) i requereixen tractaments més complexos. Una diferència fonamental entre nens i adults és que als primers encara és possible modificar-los l'estructura òssia sense cirurgia, ja que estan en ple creixement.

El fet que personatges famosos hagin lluït amb orgull els seus bràquets ha contribuït a popularitzar els correctors. Però, més enllà de les tendències del moment i ha un fet incontestable: l'esperança de vida augmenta, però la boca no està dissenyada per durar tants anys. En aquestes circumstàncies, tenir les dents mal posades deixa de ser un problema merament estètic. Amb els anys, això provoca problemes de genives, les dents es belluguen, hi ha més càries...


Qui, passats els 40, està disposat a portar ortodòncia durant dos anys potser ho fa per millorar el seu aspecte, però també vol evitar haver de portar dentadura postissa als 60. Una altra cosa és que l'evolució tècnica i estètica dels bràquets –cada cop més petits, amb tonalitats semblants a les dents o, fins i tot, transparents– hagi estat decisiva perquè molts pacients s'hagin decidit a fer el pas.

 

Per aconseguir moure les dents, cal una força suau però constant que s'aconsegueix gràcies a un arc metàl·lic fet a la mida del pacient. En realitat, els bràquets són les peces que permeten subjectar aquesta mena de filferro a cadascuna de les dents. Cada bràquet es lliga amb unes petites gomes elàstiques que cal canviar en cada visita. Els pacients més desacomplexats, en lloc d'intentar dissimular l'ortodòncia, aprofiten aquestes gomes diminutes per donar-li un toc de color.

Els bràquets més utilitzats continuen sent els metàl·lics (bàsicament acer i níquel), tot i que cada cop tenen més èxit, malgrat ser més cars, els anomenats estètics, siguin ceràmics, de plàstic o de vidre safir. Però la solució per a aquells que volen una ortodòncia realment invisible passa per la tècnica Invisaling.

 

)) En que consisteix Invisalign?

 

• Prèviament l'odontòleg fa un estudi (radiografies, fotos i models de la boca) per a comprovar que realment li podem tractar amb Ortodòncia invisible.


• El 95% dels casos es poden tractar amb Ortodòncia invisible Invisalign. El 5% restant són casos complexos, però l'ortodontista estudiarà la possibilitat de combinar el tractament amb brakets i amb Invisalign: primer començaríem amb bràquets durant uns pocs mesos i posteriorment acabaríem amb l'ortodòncia invisible Invisalign.


• Invisalign es col·loca en tota la boca (a dalt i a baix) perquè després encaixin totes les dents superiors i inferiors, l'odontòleg té en compte que sempre hi ha alguna cosa que millorar per a aconseguir un somriure més ampli i bonic (no només es tracta d'alinear les dents).


• Les revisions se solen fer cada 4-6 setmanes, depenent de la complexitat del tractament.


• Hem tractat amb ortodòncia invisible Invisalign gent des dels 12 fins als 68 anys, no hi ha cap límit d'edat.


• El temps mitjà del tractament Invisalign està entre 8 i 19 mesos en funció de la seva dificultat.


Puc saber com quedarà el resultat?
Després de realitzar el seu estudi, en unes 3 setmanes podrà visualitzar en 3D el resultat final del tractament en la nostra clínica dental.

Tres moments clau en la dentició del nen

Molts problemes de posició de les dents es poden combatre en l'etapa infantil. Hi ha tres moments clau:


Entre els 6 i 7 anys
Surten els primers molars definitius i creixen els incisius. Es recomana una primera visita a l'especialista, ja que si les dents de llet estan massa juntes, pot haver-hi un problema d'espai i podria ser necessària una solució d'ortopèdia per eixamplar el paladar. També pot caldre ortodòncia si hi ha amuntegament o males oclusions.


Entre els 11 i els 14
Les dents definitives ja han sortit i és el moment de corregir problemes abans no s'agreugin.


Entre els 16 i els 20
Comencen a aparèixer els queixals del seny, que poden tornar a moure les dents. Una revisió anual permet avaluar aquest procés. Pot ser recomanable extreure aquests queixals.

 

)) Un altre motiu per tenir por a somriure:


Pèrdua de peses dentals


Amb el pas dels anys, la nostra boca i les nostres dents pateixen, a vegades a causa de la malaltia periodontal, traumatismes, o una higiene incorrecta i això fa que es perdin peces dentals. Quan això passa és fonamental reposar aquesta peça per mantenir l'estètica i funcionalitat de la cavitat oral.

No reposar la peça dental, pot provocar la pèrdua de més peces dentals a causa de la sobre càrrega. Afavoreix la mobilitat dental i l'aparició de diastemes. Condiciona la reabsorció de l'os maxil·lar, la pèrdua de l'os vertical i taula vestibular. Per tot això és important no demorar el tractament de substitució.

La millor opció és la col·locació d'implants dentals.

 

Que son els implants dentals?

Els implants dentals són uns bisos de titani que s'implanten en l'os maxil·lar mitjançant un procés d'osteointegració. L'implant exerceix la funció d'arrel artificial i ens permet fixar sobre ell la pròtesi adequada (una corona o una sobre dentadura). Les característiques de l'implant pot variar en longitud, diàmetre i superfície. L'àmplia varietat ens permet seleccionar l'implant idoni per cada cas particular, adaptant cada tractament a les característiques i necessitats del pacient.

Si li preocupa el seu somriure, té problemes al mastegar o ha perdut alguna peça dental, no esperi més, vingui a veure'ns. A Clínica Dental Dr Jiménez Ollé li realitzem un estudi detallat, una exploració clínica minuciosa i proves radiològiques, estudiarem el seu cas i li donarem la millor solució.

 

A Clínica Dental Dr Jiménez Ollé…
El nostre objectiu… el vostre somriure!

Demana cita sense cap compromís i aconseguirem el teu millor somriure.
1a Visita –Revisió - Radiografia - Higiene - Estudi d'Ortodòncia - Gratuïts!!

 

Clínica Dental Dr.Jiménez Ollé

C/ BOSCH I CARDELLACH 25B

SABADELL (BCN)

Telf. 665 40 40 40 / 93 633 68 36

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Els nostres reportatges

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet Més info

El CB Granollers espera un nou èxit al XVIII Torneig de Nadal de Minibàsquet

El mes d’octubre va acabar amb un fet històric al CB Granollers, ...

El perpetuenc Gerard Moreno es consolida amb la Selecció Espanyola Més info

El perpetuenc Gerard Moreno es consolida amb la Selecció Espanyola

El mes d’octubre el municipi de Santa Perpètua va viure un moment ...

Inici espectacular del primer equip femení de l’HC Palau a l’Ok Lliga Més info

Inici espectacular del primer equip femení de l’HC Palau a l’Ok Lliga

El mes de novembre va començar amb una notícia mediàtica pel municipi, ...

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers Més info

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de ...

Per què apostar sí o sí per l’eficiència energètica? Més info

Per què apostar sí o sí per l’eficiència energètica?

Una casa eficient redueix la demanda energètica i les emissions de CO2, ...

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus? Més info

Objectiu: vivenda sostenible. Què ens aporta Passivhaus?

Cada vegada és més freqüent parlar d'eficiència energètica i consum passiu. Un ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès