Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Al març comencen les preinscripcions als centres catalans

27 Febrer 2020 Redacció: Marta Olivé

Imatges: cedides


El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ja ha donat a conèixer tots els detalles del procés de preinscripció per al curs 2020-2021 per als infants i joves. En concret, la presentació de sol•licituds de preinscripció d’educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria serà del 23 de març a l’1 d’abril de 2020, per a batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional, i d’arts plàstiques i disseny primera quinzena de maig de 2020, mentre que en el cas dels cicles de grau superior de formació professional, i d’arts plàstiques i disseny es realitzarà durant la segona quinzena de maig de 2020.


Matrícules

Pel que fa a les matrícules, en el cas d’educació infantil de segon cicle, educació primària i 1r curs d’educació secundària obligatòria es faran del 16 al 22 de juny de 2020 i quant als de 2n curs d’educació secundària obligatòria es podran fer del 29 de juny al 3 de juliol de 2020.


Els condicionants

Per ser admès o admesa en una escola bressol o una llar d’infants pública el nen o la nena ha de tenir, com a mínim, 16 setmanes a l’inici del curs 2019-2020. Si el centre té vacants al llarg del curs pot admetre nens a partir del moment que compleixen 16 setmanes. A destacar que abans de la matrícula cal fer la preinscripció, és a dir, el tràmit amb què se sol•licita l’admissió en un centre determinat. 
Per fer la preinscripció cal: conèixer el calendari del procés, consultar els centres, conèixer els criteris de prioritat amb què s’ordenen les sol•licituds i reunir la documentació que els acredita, si és el cas, presentar la sol•licitud i la documentació. També cal consultar els resultats de la preinscripció quan es publiquen les llistes de sol•licituds amb la puntuació provisional i quan es publiquen aquestes llistes amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions, consultar el centre assignat i finalment fer la matrícula. La sol•licitud de preinscripció es formalitza i es presenta al centre, junt amb la documentació acreditativa, dins el termini indicat. Només es pot presentar una sol•licitud de preinscripció per infant i municipi.


Educació infantil (segon cicle), primària i secundària obligatòria

Es poden matricular al primer curs de segon cicle d’educació infantil els infants que compleixen 3 anys el 2019 (i els més grans que han fet una retenció a la llar d’infants o que tenen un informe d’avaluació psicopedagògica de l’equip d’assessorament psicopedagògic que ho aconsella). 
Cal destacar que els alumnes que s’han de matricular al primer curs de l’educació primària són els nens que compleixen 6 anys el 2019 (i els d’edat diferent que procedeixen del darrer curs d’educació infantil).
S’han de matricular al primer curs d’educació secundària obligatòria (ESO) els nens que compleixen 12 anys el 2019 (i els d’edat diferent a qui correspon acadèmicament iniciar aquesta etapa). Abans de fer la matrícula, per accedir al primer curs del segon cicle de l’educació infantil o per ser admès per primera vegada en un centre, en primer lloc cal fer la preinscripció, és a dir, presentar la sol•licitud d’admissió al centre. 


Batxillerat

Per la seva banda, els ensenyaments de batxillerat es cursen, generalment, entre els 16 i els 18 anys, però s’hi pot accedir a qualsevol edat, sempre que s’hagi obtingut el graduat en educació secundària obligatòria. 
Cal presentar la sol•licitud de preinscripció per accedir al batxillerat: de qualsevol modalitat en un centre diferent del que s’està cursant l’ESO; de qualsevol modalitat si s’està cursant o s’ha cursat un cicle formatiu, encara que s’imparteixi en el mateix centre on s’està matriculat; de la modalitat d’arts, i si es prové d’un institut que no imparteix el batxillerat (si es demana plaça a l’institut al qual està adscrit, la sol•licitud és preferent per ser admès o admesa a qualsevol modalitat de batxillerat, excepte la d’arts). 
Els centres que disposen de beques de programes de mecenatge reconeguts pel Departament d’Educació per afavorir el conreu del talent en determinades matèries, poden reservar places en el primer curs de batxillerat per als alumnes a qui s’hagi atorgat alguna d’aquestes beques.


26 nous instituts escola el curs 2020-21 i ja en seran 79 a tot Catalunya

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat la continuïtat d’aquesta aposta iniciada el 2004-05, quan es va crear el primer  centre públic de continuïtat educativa entre infantil, primària i secundària, fins als 53 que hi ha en funcionament. Amb aquests nous centres ja seran 79 Instituts Escola arreu del país.  
Tots aquests centres són fruit de l’ampliació o la fusió de centres ja existents. En la majoria dels casos s’ha fet una ampliació d’escoles, per  fer possible la continuïtat després de la primària amb la implantació de la secundària, l’ESO. En concret, es tracta dels centres d’Olot (Llar- Lluís M Mestras), Palamós (Vila-romà), Tortosa (el Temple), Cambrils (Joan Ardèvol), Vallromanes (Els tres pins), Sant Cebrià de Vallalta (El pi gros), Folgueroles (Mn. Cinto Verdaguer), Hostalets de Pierola (Renaixença), Òdena (Castell d’Òdena), Hostalets de Balenyà (Joan XXIII), Sant Pere de Torelló (Josep M. Xandri), L’Hospitalet de Llobregat (Puig i Gairalt), Badalona (Llibertat), Santa Coloma de Gramenet (Lluís Millet), Sant Cugat del Vallès (Catalunya), Terrassa (Sala i Badrinas), Sant Quirze del Vallès (11 de setembre), Sabadell (Sallarès i Pla), Montcada i Reixac (Mas Rampinyo) i Barcelona (Coves d’en Cimany).


Institut per primer cop a varis municipis

Cal destacar que, entre aquests centres, a Vallromanes, Sant Cebrià de Vallalta, al Maresme; els Hostalets de Pierola, Òdena, a l’Anoia; els Hostalets de Balenyà i Sant Pere de Torelló, a Osona, tindran institut per primer cop.
En 5 casos més són fruit de la fusió d’una escola i un institut ja existents abans d’aquesta decisió presa: Ribes de Freser (Mare de Déu de Núria i Joan Triadú), Cadaqués (Caritat Serinyana i Cap de Creus), Sant Llorenç de Morunys (Vall de Lord), Piera (Les Flanes i Salvador Claramunt) i Badalona (Nou de Badalona). Una creació mixta és el cas de l’institut escola del Vendrell.
 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers sabadell terrassa

Els nostres reportatges

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Al març comencen les preinscripcions als centres catalans Més info

Al març comencen les preinscripcions als centres catalans

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ja ha donat a ...

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica Més info

Granollers se suma de nou a la Marató de l’Estalvi contra la pobresa energètica

L’Ajuntament de Granollers participa un any més en la Marató de l’Estalvi ...

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme Més info

El Museu Thermalia de Caldes de Montbui inaugura una exposició de referència al voltant del termalisme

Les obres de la nova exposició permanent del Museu Thermalia, que aquesta ...

La vida zero waste Més info

La vida zero waste

L’era 0 residus ha arribat per quedar-se: com és una vida zero ...

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any Més info

El Fraikin Granollers millora els seus números abans d’acabar l’any

Al mes de novembre es va viure un dels moments més històrics ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès