Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

▷ Cursa 【La Mitja Marató de Granollers 2019】Periodista: Núria Lázaro


⭐️ Prepara la Mitja de Granollers 2019 ⭐️

 

 

Data de la mitja: Dia i hora.

La data establerta perquè es celebri la Mitja Marató 2019, serà el diumenge 24 de febrer. El mateix dia de la Mitja Marató també s’organitzen el Quart de Mitja, que també arriba a la seva 33 edició, i el 10K Granollers, una cursa que fa 4 anys que es realitza amb una durada de 10 quilòmetres.

 

Horari de la Mitja Granollers 2019

La primera de les sortides serà la de la cursa 10k a les 9.30 h del matí des del carrer Esteve Terrades, al costat de l’estació de RENFE, Granollers-Centre, darrere el Palau d’Esports. La sortida del quart de la Mitja es farà 30 minuts més tard, a les 10 h del matí des del mateix carrer, l’Esteve Terrades. Les sortides de la Mitja començaran a les 10.25 h, la primera serà de tots els atletes fins a 1.30 h, de 1.31 a 1.45 h es farà a les 10.30 h, a les 10.32 es farà de 1.46 h a 2 h i a les 10.35 sortiran tots els atletes de 2 h endavant.

 

Xipgroc: Inscripcions a la Mitja Granollers

Les recollides dels xips i dels dorsals per a totes les curses tant del quart, la cursa 10k i la Mitja es poden fer a Barcelona o a Granollers. En el cas de Barcelona es pot anar dijous 21 de febrer al centre comercial Diagonal Mar de 10h del matí a 20h del vespre. A Granollers, la recollida es pot fer tant divendres 22 de febrer al Palau d’Esports, de l’Avinguda Francesc Macià, com dissabte 23 de febrer. L’horari serà de 10 a 14h del matí i de 16 a 20h de la tarda. Per a poder recollir el dorsal i el xip cal el resguard de la inscripció o el DNI. Amb el dorsal a la mà, es podrà recollir l’obsequi els mateixos dies i hores que es reculli el dorsal i el xip.

 

La inscripció a la Mitja Marató de Granollers 2019, es pot formalitzar mitjançant la pàgina web de Xipgroc.

 

Inscripcions a la Mitja Granollers 2019

 

El preu de la inscripció és de 26 euros es tancaran el 10 de febrer a Barcelona i el 15 de febrer a Granollers. En el cas que s’arribi a les 10.000 inscripcions, aquestes quedaran tancades automàticament.

Quan la inscripció sigui acceptada, no es retornaran els diners així com tampoc es podrà transferir el dorsal a un altre participant.

El patrocinador oficial de la Mitja 2019 serà Mizuno. És per això que aquest any hi ha una inscripció promoció Mizuno. Aquesta inscripció és gratuïta per la compra de sabatilles Mizuno de running. L’import mínim de la compra ha de ser de 100 euros i la promoció és vàlida fins al 31 de gener. Si amb la compra d’unes sabatilles Mizuno no s’arriba a l’import de 100 euros, es podrà completar amb tèxtil de running Mizuno i superar així l’import.  

 

Recorregut de la Mitja Marató de Granollers 2019

 

 

La sortida aquest any es fa des del carrer Esteve Terrades, a 500 metres del Palau d’Esports, una sortida més a prop que altres anys del Palau d’Esports i de l’àrea de l’arribada on hi ha els vestidors, els guardabosses, etc.

L’arribada és davant del Pavelló d’Esports de Granollers, al carrer Francesc Macià. Les distàncies de la Mitja estan certificades oficialment per la Federació Catalana d’Atletisme. En el cas de la Mitja Marató té una distància de 21.097 metres, passa per Granollers, Les Franqueses del Vallès i la Garriga. La cursa de 10k té 10.000 metres de distància i arriba fins a Llerona tornant al Palau d’Esports. En el cas del Quart arriba fins a les Franqueses del Vallès amb una distància de 5.000 metres.

 

Resultats i classificacions de la Mitja Granollers [Edicions passades]

 

Descobreix els resultats de la Mitja de les anteriors edicions (2018,2017,2016,2015...) al següent enllaç.

 

La samarreta de la mitja Granollers 2019

 

Aquest és el nou disseny de les samarretes de la Mitja Marató de Granollers d'aquest 2019. 

 

Fotos de la mitja granollers 2018

 

         

 

Un recorregut per les trenta-tres edicions de la Mitjà Marató de Granollers

 

Fa més de 2.500 anys de la batalla de Marató, una batalla entre Grecs i Perses que va donar peu a una de les proves esportives més concorregudes a escala mundial. Aquesta batalla va suposar la primera victòria dels Grecs, que van aconseguir frenar l’avenç dels perses cap a Occident. Un cop guanyada la victòria, van enviar a Filípides a Atenes per anunciar que havien guanyat als perses però que aquests podien contraatacar en qualsevol moment. Filípides va fer 40 quilòmetres fins a Atenes i un cop anunciada la victòria va morir per l’esforç que havia fet. L’any 1896 es va decidir incorporar la prova esportiva de la Marató als primers Jocs Olímpics Moderns en honor a Filípides.

Avui en dia se celebren Maratons i Mitges Maratons arreu del món, a Granollers la cursa arriba a la seva 33 edició. La primera es va celebrar l’any 1987 de la iniciativa d’un grup d’amics. Havien corregut la Mitja de Sant Sebastià i van pensar que Granollers seria un bon indret per acollir una cursa popular de 21 quilòmetres. Un cop van tornar de fer la Behobia de Sant Sebastià van organitzar-la naixent així la Mitja vallesana, que organitza des dels seus inicis l’Associació Esportiva la Mitja. Tot i que ja han passat trenta-tres anys, l’organització ha mantingut viva l’essència de cursa popular tot i comptar amb algunes figures internacionals.

El primer cop que van plantejar-la, la idea era fer de Granollers a Llinars, però la pujada del cementiri era un tram que veien complicat. La segona opció, que al final va ser la que va quadrar va ser la de la Garriga. Totes dues opcions comportaven tallar el trànsit però anar fins a la Garriga comportava haver de tallar la carretera Nacional 152 i anar fins a Cardedeu i Llinars la comarcal 251. Un dels fets que va fer que la gent s’animés en aquesta primera Mitja de Granollers, sobretot pels atletes que venien de fora, era el fet de tancar els carrers per on els atletes passaven, ja que a moltes mitges en aquell moment es corria mentre que els cotxes passaven pel costat. Un dels fets que més es destaquen d’aquella primera edició va ser l’avituallament; la participació de Pep Salsetes va aportar el toc original i va fer el seu brou per donar als participants així com fruita que havia regalat Fruits Segarra a l’organització.

 

Els rècords de la Mitja Marató Granollers

 

El 18 de gener del 87 es corria la primera Mitja Marató de Granollers, amb prop de 800 corredors. L’any següent el nombre es va duplicar i en les últimes edicions ja en són prop de 10.000 persones les que corren una de les cites vallesanes més importants del món de l’atletisme.  En aquella primera cursa el guanyador va ser en Rafa Garcia amb 1 hora 5 minuts i 45 segons. La primera dona a passar la línia de meta va ser la Joaquima Casas qui va fer la cursa en 1 hora 17 minuts i 34 segons.

L’edició del 1993, on va guanyar el kenyà Ezequiel Bitok, va marcar l’entrada de la cursa en l’elit de les mitges maratons mundials. Bitok va mantenir el rècord fins a l’any 2005 on el kenya Philip Kurui feia un temps d’1 hora 1 min i 8 segons, superant en tan sols 40 segons el rècord de Bitok. Però l’any 2008, Samuel Wanjiru, bat un rècord a escala mundial i és que fa la primera Mitja on el temps baixa de l’hora amb 59 minuts i 26 segons. Amb el record de Wanjiru, la Mitja de Granollers es proclama la primera mitja on es va baixar de l’hora. Aquest any, amb el rècord de Wanjiru encara vigent, participarà l’Abraham Kiptum, actual record del món de mitja marató amb 58 minuts i 18 segons a la Mitja marató de València. El rècord a escala catalana fa cinc anys que el va establir en Carles Castillejo a la Mitja marató de Granollers amb 1 hora, 1 minut i 18 segons.

En canvi, el rècord femení el té l’etíop Getenesh Wani des de 2006 amb 1 hora, 10 minuts i 24 segons.

Durant l’entorn de la Mitja també s’organitzen la mini marató, el quart o el tast. Aquest any s’ha celebrat la sisena edició del Tast de la mitja amb prop de 1.800 corredors que sortien de la Garriga i arribaven a les pistes d’atletisme de Granollers després de passar per Les Franqueses del Vallès i Canovelles. Ibrahim Chakir, del FC Barcelona, va batre el rècord de la prova en categoria masculina, completant els 10 quilòmetres en 29 minuts i 7 segons, mentre que Lídia Rodríguez, del Club Atlètic Cornellà, també el va batre en categoria femenina amb un temps de 33 minuts i 13 segons.

 

José Manuel Rodríguez al quilòmetre 13

 

 

Aquest any la Mitja Marató de Granollers ha dedicat el quilòmetre 13 al canovellí José Manuel Rodríguez, vinculat a la prova des de fa anys. Tot i un problema al cor que el va fer deixar de córrer, Rodríguez és entrenador del Club Atletisme de Canovelles des de fa temporades. Els seus grups d’entrenament els acompanya sobre d’una bicicleta, per tal de fer esport i preparar la Mitja. A banda, fa xerrades per la promoció de la pràctica de l’esport i la salut. És per això que s’ha decidit dedicar-li un quilòmetre i fer un acte per inaugurar-lo amb la presència de l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé; Meritxell Budó, alcaldessa de la Garriga; Josep Mayoral, alcalde de Granollers; Emili Cordero, alcalde de Canovelles i Toni Cornellas i Joan Villuendas de l’Associació Esportiva La Mitja.

El vallesà s’uneix al gran nombre de personalitats de l’esport de la comarca que han rebut el reconeixement. Un d’ells va ser l’Alfred Codina l’any 2013. Al garriguenc se li va dedicar el quilòmetre 7 per la seva implicació a la cursa; al llarg de 25 anys Codina havia animat La Mitja al seu pas per la Garriga i havia estat l’speaker oficial. El quilòmetre 8 es dedicava un any més tard a Roque Soto, un esportista i professora garriguenc que va contribuir a la promoció de l’esport, sobretot entre els infants i els joves. El quilòmetre 9 és per Germà Morlans, metge de la unitat de cures pal·liatives de l’Hospital de Granollers i un dels responsables del dispositiu d'assistència sanitària de la Mitja Marató. Altres noms són els de Joan Rocasalbas al quilòmetre 10, Francesc Campaña a l’11, Toni de Arriba al 12 o l’escriptora Núria Albó al quilòmetre 17,14. Ara, en José Manuel Rodríguez passa a la llista de personalitats amb un quilòmetre de la Mitja Marató dedicat.

 

La Mitja més solidària

 

L’associació Esportiva la Mitja organitza dissabte 23 de febrer la quarta edició de l’Open de la Mitja de Granollers. Aquesta és una cursa no competitiva i es pot participar corrent, caminant o acompanyant persones discapacitades. Els ingressos que s’obtinguin de la cursa aniran destinats a causes solidàries. La sortida de la cursa es farà a les 10.30h al Palau d’Esports i l’arribada serà a la plaça de la corona. Les inscripcions valen 7 euros i es podran fer fins al 15 de febrer o fins que hi hagi 1.000 inscrits. La distància de l’Open de la Mitja és de 5.000 metres. La recollida dels dorsals, xips i de l’obsequi es podrà fer divendres 22 de febrer al mateix Palau d’Esports de 10 a 14h del matí i de 16 a 20h de la tarda. Per poder obtenir els dorsals, xips i l’obsequi caldrà el resguard de la inscripció o el DNI.

 

La Mini Granollers 2019

 

La Mitja porta 33 anys convivint amb el Quart i amb la Mini. La Mini és la versió de la Mitja pels més petits de la casa que encara no poden corre una cursa de tants quilòmetres. És per això que per ells, l’Associació Esportiva La Mitja ha organitzat la 33 edició de la Mini per dissabte 23 de febrer. La mini compta amb 5 categories. Els més petits, les Baldufes, corren una distància de 200 metres i surten a les 17h de la tarda des del Museu de Granollers. Els prebenjamins corren una distància de 500 metres i surten a les 17.10h de la tarda des del Basolí. El Benjamins surten a les 17.20h de la tarda d’entre el carrer Macià i el carrer Murillo corrent una distància de 750 metres. Els alevins surten a les 17.30h de la tarda d’entre el carrer Macià i el carrer Colon i corren una distància de 1.000 metres. I els més grans dels més petits, els Infantils, surten a les 17.35h del carrer Emili Botey corrent una distància de 1.500 metres. Les arribades de totes les cinc curses es faran a la plaça de Maluquer i Salvador. La recollida dels dorsals i xips es pot fer divendres 22 de febrer al Palau d’Esports de 10 a 14h del matí o de 16 a 20h de la tarda. També es pot recollir dissabte 23 de febrer al Palau d’Esports de 10 a 14h del matí. Les inscripcions per a la Mini es poden fer fins al 15 de febrer o fins que s’arribi als 1.000 inscrits, el preu de la inscripció és de 5 euros.

 

Els voluntaris; l’essència de la Mitja

 

Uns dels protagonistes de la Mitja són els seus voluntaris, fa uns anys que superen el miler de persones. Molts dels voluntaris surten dels centres educatius, del Patronat d’Esport de Canovelles i de les Franqueses, així com d’El Xiprer, i uns quants i participen a títol personal. Un dels punts que reuneix més voluntaris és l’arribada: la zona annexa del Palau d’Esports concentra un bon nombre. Des dels inicis de la cursa que aquest avituallament compta amb la col·laboració de la gent de l’Ateneu de Granollers. Ells són els encarregats de repartir el brou, les begudes i les fruites que els atletes necessiten per recuperar forces, així com les bosses de regal que reben els corredors.

Aquest any no és menys i també es necessiten voluntaris, per inscriure’t només has d’accedir a la web de la cursa www.lamitja.cat

 

 

 

Rep les notícies d'última hora