Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Article d'opinió. Hi ha animals que potser ja no veuràsAutor: Agustí Baez Figueredo - Institut Giola - Llinars del Vallès

Fotografies: pixabay


Són molts els animals que ja no existeixen des que els humans estem a la Terra, ja fa 200.000 anys. En els últims 1.500 anys han desaparegut més de 322 espècies que ja no podrem tornar a veure. Els humans som els que fem més por als animals. Caçant o canviant el seu hàbitat, s’acaba amb la vida de molts animals, es separes famílies i es deixen orfes molts animals. I tot això no m’agrada.

 

Els humans transformem espais verds en carreteres, tallem arbres per fer fusta i llencem brossa a l’aigua contaminant. L’altre dia vaig veure com una balena moria per enredar-se amb plàstic i menjar-ne. Això es culpa nostra. Les cinc grans amenaces pels animals, segons els experts, són: la invasió dels espais on viuen els animals, la caça d’algunes espècies per materials, la contaminació, les espècies invasores i el canvi climàtic. Els experts diuen que els humans estan darrera de totes aquestes causes. Per exemple 3 de cada 10 amfibis estan en perill d’extinció. Però no són els únics. L’existència de les abelles també perilla.

 

La biodiversitat és menor en un 58% des de fa 40 anys. Només tenim un planeta on hem de viure tots: els animals, les plantes i nosaltres. Si no el protegim hi haurà nens que no coneixeran animals que avui viuen i són importants. És molt trist i em fa pena pensar que cada dia moren animals per culpa nostra. I, sincerament, no m’imagino un món sense pandes, el meu animal preferit.

Secció de l'estudiant - Espai reservat als alumnes del Vallès Oriental i Occidental

Empreses i comerços

Rep les notícies d'última hora