Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Article d'opinió. Escalfament global: un perill mundialAutor: David López - Institut Giola - Llinars del Vallès

Fotografies: pixabay


L’escalfament global és l’augment de la temperatura del planeta Terra a causa de l’ús de combustibles fòssils i altres processos que acumulen els gasos hivernacle (diòxid de carboni, metà, òxid nitrós,...) a l’atmosfera. Aquest escalfament global té greus efectes sobre el medi ambient.

 

L’escalfament es pot demostrar perquè des de 1850 ha augmentat més o menys 1ºC la temperatura global. També ha augmentat la concentració de diòxid de carboni (CO2) de 260 ppm (parts per milió) a 350 ppm. Si seguim així, l’escalfament farà pujar el nivell del mar per la fusió dels casquets polars, canviaran els climes, s’alterarà la vegetació i les collites es veuran perjudicades.

 

Tot i que molts no s’ho creuen, l’activitat humana ha contribuït a l’escalfament global. La humanitat ha de reconèixer que atacar el medi ambient posa en perill la supervivència de l’espècie. Les poblacions haurien de deixar de créixer tant i tenir menys demandes i fer un ús més racional del medi ambient per evitar una mica aquest escalfament global i contaminar menys.

 

Jo crec que l’escalfament global és una realitat i la gent hauria de ser-ne més conscient. Caldria que recicléssim més, utilitzéssim el transport públic o la bicicleta, no construíssim tant, protegíssim les zones verdes,... Cal dir que els governs de molts països es reuneixen periòdicament per parlar d’aquest tema. Almenys fan alguna cosa...però serà suficient?

 

 

 

 

Secció de l'estudiant - Espai reservat als alumnes del Vallès Oriental i Occidental

Empreses i comerços

Rep les notícies d'última hora