Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

La Diputació de Barcelona inverteix 23,5 milions d’euros per preservar el patrimoni arquitectònic de la demarcacióPeriodista: Redacció Diputació de Barcelona

Fotografies: Diputació de Barcelona


El president de la Diputació, Marc Castells, presenta una «aposta sense precedents, de les més importants a nivell econòmic», una inversió que repercutirà a tot el territori de la demarcació, amb més de 200 projectes, i «permetrà un retorn econòmic i social»

 

 

Coincidint amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, que se celebra aquest any, la Diputació de Barcelona destina 23.586.642,43 € a preservar el patrimoni arquitectònic de la demarcació, mitjançant obres de consolidació, reforma i
rehabilitació d’edificis monumentals i jaciments arqueològics. Aquesta és la inversió més important feta, en un sol any,
per la Diputació de Barcelona en actuacions de l’SPAL.


Pel president de la Diputació, Marc Castells, aquesta és una «aposta sense precedents, de les més importants a nivell econòmic», una inversió que repercutirà a tot el territori de la demarcació de Barcelona i «permetrà un retorn econòmic
i social en base a la generació d’activitat econòmica, vinculada a la recuperació arquitectònica, però alhora també permetrà, en base a la identitat local dels municipis crear rutes, crear relats que permetin fer arribar, en aquests municipis, gent d’arreu del territori que els vulgui conèixer i visitar».

A més, assegura que La Diputació de Barcelona inverteix 23,5 milions d’euros per preservar el patrimoni arquitectònic de la demarcació aquesta inversió generarà economies vinculades al món del turisme i «provocarà un benefici colateral extraordinari» pel fet «que molts d’aquests béns que la Diputació ajudarà a restaurar podran ser utilitzats».


Més de 200 projectes El programa dona suport econòmic a 201 actuacions de les 12 comarques de la demarcació, donant una subvenció del 100% de l’import sol·licitat. El suport té la finalitat de garantir la pervivència del patrimoni arquitectònic arqueològic local per tal de poder-lo usar o millorar-ne l’ús actual.


Aquest programa, inclòs dins del Pla “Xarxa de Governs Locals 2016- 2019”, també ha comptat amb un reconeixement específic als petits municipis, de fins a 1.000 habitants, i que consisteix en assistència tècnica i jurídica especialitzada.

El suport de la Diputació de Barcelona al patrimoni arquitectònic no és nou. Fa més de cent anys (1904), Enric Prat de la Riba va crear el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), conegut antigament com a Servei de Catalogació i Conservació de Monuments.

 

Projectes invertits:

 

Estació de Palautordera. Diputació de Barcelona.

 

Sant Pere Sallavinera Restauració del Castell de Boixadors. Diputació de Barcelona.

 

Avinyonet del Penedès Adequació a la visita pública del Jaciment de la Font de la Canya.
Diputació de Barcelona.

 

El Pont de Vilomara Restauració de l’església de Santa Maria
de Matadars. Diputació de Barcelona.

 

Castellgalí Projecte executiu Torre del Breny. Diputació de Barcelona.

 

Empreses i comerços

Rep les notícies d'última hora