Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Notícia: Els porcs senglars baixen a Llinars del Vallès "Animals salvatges al poble"Autor: Anna Rodríguez - Institut Giola - Llinars del Vallès


Cada vegada és més normal veure a aquests animals salvatges al poble

 

Les darreres setmanes els porcs senglars han tornat a baixar al poble Llinars del Vallès en busca de menjar. Cada vegada ho fan amb més freqüència perquè estan perdent la por als homes. La darrera vegada van baixar des del Corredor i Montnegre amb un ramat de 13 porcs senglars, durant la nit i la matinada.

 

No es la primera vegada que ho fan. Els pagesos ens han explicar que venen per les nits i es mengen els formiguers i el menjar de les formigues. D’altres fan forats en busca de menjar perquè, segons expliquen els pagesos, “si amagues una poma a un metre de profunditat, és possible que aquests animals la trobin”. A molts restaurants van aprofitar per robar menjar dels contenidors. I, com bé ens expliquen, aquestes situacions poden causar temor, descontrol i, fins i tot, accidents.

 

Cada vegada es troben més casos de pagesos a qui els falta part del cultiu per culpa d’aquests animals. Per aquest motiu, l’Ajuntament, la junta de pagesos i l’associació de caçadors del poble estan buscant solucions. Al ser una espècie en perill d’extinció, no es pot fer caça lliure; s’ha de fer caça controlada. Només està permesa dos dies a la setmana: dijous i diumenge. A més, està prohibida la caça quan els porcs senglars s’estan reproduint.

Secció de l'estudiant - Espai reservat als alumnes del Vallès Oriental i Occidental

Empreses i comerços

Rep les notícies d'última hora