Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Entrevista a MªÀngels Buitrago: “Ens deien que havíem d’anar amb tranquil·litat a un lloc descobert”Autor: Paula Lorite

Fotografies: Maria Àngels Buitrago (Victoria Cosano)


Maria Àngels Buitrago Lupiañez, nascuda al juny de l’any 1991 a Granollers, viu a Cardedeu. Va estudiar dret a la UIC (Universitat Internacional de Catalunya) i es va especialitzar en Dret Penal per l’Il·lustre col·legi d’advocats de Barcelona (ICAB). Aquest estiu va viatjar a Bali i va viure de ben a prop els terratrèmols de l’illa de Lomboko. Es presenta amb una samarreta bàsica negre, texans i vambes.

 

Per què vas decidir anar a Bali?

Vaig decidir anar a Bali perquè unes amigues em van proposar de conèixer una mica Indonèsia i, com que l’any passat vaig estar per Tailàndia i em van dir que era una mica del mateix estil, doncs vam decidir anar a Bali i a Lomboko. Però finalment el viatge a Lomboko el vam haver de cancel·lar pels terratrèmols i vam decidir anar a Malàsia i a Bali.

 

Com us vau assabentar que hi havia terratrèmols?

Al mes de juliol per les notícies van dir que hi havia terratrèmols a l’illa de Lomboko i hi havia rèpliques a Bali. Des de llavors, ens vam estar informant a través de l’Ambaixada Espanyola i pels mitjans.

Per què vau decidir continuar amb el viatge a Bali?

En aquell moment, amb el primer terratrèmol, ens van dir que podíem fer el viatge perquè hi ha 7.000 sismes a l’any i, en un principi, no hi havia cap problema.

 

Un cop a Bali, vau viure d’a prop un altre terratrèmol. Vau pensar en tornar?

No, perquè el que vam viure a Bali va ser de poca magnitud.

 

Quant temps van durar els terratrèmols?

Primer vam viure una rèplica d’un terratrèmol que va tenir lloc a Lomboko i després un terratrèmol a Bali que no va durar més de 15 segons.

 

De quina intensitat van ser els terratrèmols?

Els terratrèmols van ser de l’Escala de Richter 5 i no es van notar molt. El que sí vam notar és que es movia tota la casa, l’aigua de la piscina, els miralls, el llit, tot, però va ser de poca magnitud.

 

Com va ser el tracte amb la gent?

El tracte amb la gent va ser molt bo. Allà cuiden molt els turistes i ens donaven consells per saber com actuar en cas que hi hagués un altre terratrèmol. Ens deien que havíem d’anar amb tranquil·litat a un lloc descobert.

 

Es van prendre mesures de seguretat?

Mesures de seguretat no...però l’Ambaixada Espanyola ens va fer registrar-nos en una pàgina perquè, si ens passava alguna cosa, ens poguessin evacuar.

 

Entrevista realitzada per Paula Lorite, estudiant de l'Institut Giola de Llinars del Vallès.

Secció de l'estudiant - Espai reservat als alumnes del Vallès Oriental i Occidental

Empreses i comerços

Rep les notícies d'última hora