Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Tres instituts del Vallès han estat guardonats amb el premi Baldiri Reixac

20 Maig 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides



clinica dental artis-sabadell

La Fundació Carulla ha fet públic avui el resultat de la 44a edició dels Premis Baldiri Reixac, els guardons anuals que impulsen i reconeixen projectes educatius que donen resposta als reptes de l'educació des de les arts, la cultura i la llengua catalana.

D'un total de 106 propostes presentades, 30 han estat escollides pel jurat com a guanyadores. Totes elles destaquen per tenir un component transformador, i per mostrar el seu compromís amb la societat i la cultura.

Premi Baldiri Escola

La primera de les categories, anomenada Premi Baldiri Escola, ha guardonat 10 centres educatius amb un import de 3.000 € cadascun. El jurat ha valorat, en tots ells, l'ús de metodologies inspiradores i actives que posen l'alumnat al centre de l'acció educativa, a més de la implicació de l'escola amb la comunitat educativa i l'entorn, entre altres qualitats.

  • Premi Baldiri Escola – Arts i llengua. D'entre les 19 candidatures rebudes amb projectes que fomenten l'aprenentatge de la llengua catalana a través de l'art, dels quatre guanyadors, un dels guardonats en aquesta categoria ha estat l'Institut Jaume Cabré, de Terrassa.

Premi Baldiri Expèriencies

El premi Baldiri Experiències, categoria a la qual s'han presentat 63 candidatures, ha atorgat 20 premis de 500 € per material escolar i llibres d'Abacus Cooperativa. Els projectes reconeguts consisteixen en experiències d'aprenentatge dins i fora de l'aula, ja realitzades, que han respost de forma innovadora, a través dels llenguatges artístics i creatius, a les necessitats dels infants i joves al qui anaven dirigides.

  • En l'etapa d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, cinc centres educatius d'arreu de Catalunya han estat reconeguts amb aquest premi. Sabadell ha estat un d'aquests centres en endur-se'n el premi amb el projecte "Bruixes, les 3 de Sabadell" de l'Institut Ca n'Oriac. Barberà del Vallès també ha rebut el seu reconeixement gràcies a la feina a "Cultura Popular a les aules", de l'Institut La Romànica

Reinventar-se en context de pandèmia

L'edició d'enguany ha realçat, especialment, la capacitat dels centres educatius guanyadors d'adaptar-se i donar resposta als reptes que ha suposat la situació d'emergència sanitària en el món educatiu, tenint en compte el context i les especificitats de cada escola.

Representació d'escoles de diversos territoris dels Països Catalans

Del total de candidatures rebudes d'arreu de Catalunya, 64 provenen d'escoles de la província de Barcelona; 14, de Girona; 14, de Tarragona i 5, de Lleida. A més, també s'hi ha presentat una escola de les illes Balears i 7 del País Valencià.
 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès