Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

CECAT i els Agents Rurals activen el Pla Alfa per onada de calor

17 Juny 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: CedidesAquesta fase 2, nivell alt, defineix les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis davant de situacions de perill d'incendi forestal

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i el cos d'Agents Rurals de la Generalitat han activat el Pla Alfa per onada de calor davant les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar.

Les temperatures màximes extremes afectaran tot el territori. Aquesta fase 2, nivell alt, defineix les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis davant de situacions de perill d'incendi forestal.

El consistori valorarà el tancament dels accessos al camí fluvial i les zones amb risc d'incendi si el municipi entra en la fase 3 del Pla Alfa: perill extrem de risc d'incendi. L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el mapa d'aquest Pla Alfa en funció del mapa de perill d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi d'aquest risc que elabora el Servei de Prevenció d'Incendis Forestals de la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès