Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Taurus compra la firma Tag Automotive per potenciar la nau de Terrassa i generar nous llocs de treball

17 Gener 2022 Redacció: ACN - Albert Segura Lorrio

Imatges: wikipedia

Població: TerrassaRoger Torrent assegura que en les properes setmanes es preveu poder definir el projecte de hub a l'antiga Nissan

La firma Taurus Grup ha fet oficial la adquisició de la l'empresa Tag Automotive de Terrassa (Vallès Occiental), l'antiga Nifco, per un valor d'11 MEUR.

L'adquisició de la firma es fa després que l'antiga propietat va anunciar al gener de 2021 la desinversió a la planta de Catalunya, obrint un procés per avaluar el futur de la fàbrica i el centre logístic a la veïna localitat de Rubí. L'anunci permetrà obrir-se a nous mercats no estrictament vinculats al de l'automoció, així com incrementar els nivells de facturació i crear nous llocs de treball gràcies al trasllat d'activitat procedents de les plantes d'Àsia. El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha visitat aquest divendres la seu terrassenca en companyia del CEO, Albert López.

Torrent ha celebrat l'anunci, que permet fer passes en la reformulació de l'activitat d'una empresa cap al camí de l'electrificació. "La compra per part de Taurus compta amb un préstec de 2,6 MEUR de l'Institut Català de Finances, i és una excel·lent notícia perquè permet salvar l'activitat de la planta i els llocs de treball i avançar en l'objectiu de la reindustrialització 4.0", ha detallat Torrent.López ha detallat que al gener de 2021 l'antiga propietat els va comunicar la decisió de fer efectiu un procés de desinversió a la planta de Catalunya a partir de l'anunci del tancament de Nissan, motiu per qual es va posar en marxa els mecanismes per redibuixar el futur de la firma. "taurus tenia un pla de reindustrialització, aportant produccions procedents de la Xina a nivell local, fent créixer la producció", ha detallat el CEO de la companyia.La firma, defensa, és solvent, i l'únic inconvenient era la desinversió anunciada. Ara, a més, es planteja una producció de components no només centrats en el sector de l'automoció, de manera que els permet diversificar la seva activitat per fer front a futurs inconvenients que afectin un sector en concret.El pla ve acompanyat d'unes bones xifres pel que fa a llocs de treball i facturació.

A la planta terrassenca hi havia arribar a haver 200 treballadors, dels quals a dia d'avui en queden 160, i on hi cal sumar uns 25 més que es troben a la nau logística de Rubí. La previsió és en un termini de tres anys arribar als 200 empleats

.A nivell de facturació, l'any 2021 es va tancar amb 17,5 MEUR, menys que el 2020, on tot i la pandèmia es va tancar l'exercici amb 18 MEUR. De cara al 2022, es preveu tancar l'any amb 20 MEUR.El futur de l'antiga NissanTaurus es dibuixa com una de les potes que han de permetre fer la migració del sector de l'automoció a una producció electrificada. En aquest sentit, Torrent ha assegurat que un dels elements sobre els quals hi tenen un especial atenció és el projecte de reindustrialització de l'antiga Nissan."És un projecte estratègic per a la transició del sector, ara cal veure les necessitats de producció i d'espai, i la solvència del hub, que esperem que quedin definits en les properes setmanes, i concretar els usos de les plantes de la Zona Franca, Montcada i Sant Andreu", ha assenyalat Torrent. Per la seva banda, López ha considerat que pel sector de l'automoció és una bona notícia que hi hagi propostes per a l'antiga Nissan, tot detallant que propostes com el redisseny de la furgoneta elèctrica els pot beneficiar amb sinergies amb Tag Automotive.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès