Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els Minyons de Terrassa es desmarquen de la trobada de Valls per "preservar la salut" dels castellers i evitar el col·lapse sanitari

12 Gener 2022 Redacció: ACN - Jordi Pujolar

Imatges: Wikimedia Commons

Població: Terrassa



La colla egarenca posposa també l'inici de la temporada per l'impacte de la pandèmia: "No és prudent tornar als assajos"

Els Minyons de Terrassa s'ha desmarcat de la Trobada de Colles Castelleres de les Decennals, prevista pel 30 de gener a Valls. L'aplec preveu reunir més de 8.000 castellers d'una vuitantena de colles i, segons els egarencs, l'actual context sanitari fa inviable la seva participació: "El risc de rebrot i els casos positius dels darrers dies a Terrassa són els més elevats des de l'inici de la crisi". La decisió, expliquen, ha estat "molt difícil de prendre" per la importància de la trobada, tot i que finalment s'ha optat per "preservar la salut dels castellers" i per "no tensar més els serveis sanitaris". Per aquest mateix motiu, la colla malva també ha anunciat també l'ajornament de l'inici dels assajos: "No és prudent tornar".

La colla malva havia de començar els assajos el divendres 7 de gener, però no ho farà "fins que les dades de la pandèmia millorin". La situació de les darreres setmanes, afirmen, els obliguen a prendre una decisió doblement dolorosa, ja que a més d'aturar l'activitat pròpia de la colla es veuen també obligats a "declinar" la invitació a les Festes Decennals de Valls.Els Minyons hi renuncien a contracor perquè la trobada castellera de les Festes de la Candela de Valls, al costat de la resta del món casteller "és una de les actuacions més esperades". Tot i això, els de la camisa malva han prioritzat obeir a "les recomanacions del grup covid de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i del personal sanitari de la colla"."Esperem retrobar-nos amb normalitat ben aviat juntament amb tot el món casteller", afegeixen els egarencs en un comunicat fet públic aquest dimecres. La trobada del 30 de gener preveu aplegar una vuitantena de colles de Catalunya, Mallorca i Andorra, onze anys després de la darrera trobada, l'any 2011. L'activitat estarà precedida pel desè Simposi Casteller de Catalunya i la desena edició de la Fira Castells.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès