Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La fundació Humana ha recollit 610 tones de tèxtil usat al Vallès Oriental

9 Febrer 2022 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: Cedides

Població: Cardedeu



La recollida selectiva del residu tèxtil per part d’Humana Fundació Poble per a Poble ha augmentat un 11% a la comarca del Vallès Oriental el 2021 respecte a l’any 2020

La fundació Humana ha recollit 610 tones de tèxtil usat al Vallès Oriental durant l'any passat (2021). Aquestes xifres equivalen a un 11% més que l'any anterior, el qual es van recollir un total de 551 tones. Els quilos de productes tèxtils recollits (roba, sabates, complements i tèxtil de la llar) dels contenidors que es troben a la via pública equivalen a uns 2,4 milions d'articles que són classificats a la planta que Humana té a l'Ametlla. La majoria d'ells tindrà una segona vida perquè el 50% es poden recuperar i el 35% es poden reciclar.

"La recollida selectiva de roba té un gran potencial per a garantir-ne una segona vida: el 50% se'n pot reutilitzar i més del 35%, reciclar. Per això és important que es dipositi en un contenidor de roba; resulta obvi, però gairebé el 90% del residu tèxtil no acaba en el punt de recollida adequat", insisteix Àgata Soler-roig, responsable de l'àrea de Recollida d'Humana a Catalunya, "sinó a la fracció resta i posteriorment en un abocador o una incineradora".

La reutilització del tèxtil contribueix a la reducció d'emissions de CO₂: segons un estudi de la Federació Humana People to People, per cada kg de roba recuperada (i que no acaba en un abocador per ser incinerat) s'evita l'emissió de 6,1 kg de CO₂. Per tant, les més de 610 tones recollides durant el 2021 en el Vallès Oriental han evitat 3.726 tones de CO₂ a l'atmosfera. "La reutilització del tèxtil és clau per a l'economia circular i la creació d'ocupació verda, per això aquesta organització aposta des de fa trenta-cinc anys per donar una segona vida als articles de roba que no s'utilitzen", destaca la fundació en un comunicat.

Per municipis, l'entitat sense ànim de lucre ha recollit més roba a Granollers (77,1 tones), les Franqueses (56,2), Cardedeu (55,8), l'Ametlla del Vallès (53,7) i Sant Celoni (53,6).

Beneficis en la creació de llocs de treball

Segons informa Humana, a aquest benefici ambiental cal afegir-ne el social amb la creació d'ocupació verda. La Fundació calcula que genera un lloc de treball per cada 30 tones de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n'obtenen es destinen a iniciatives socials: "Després de més de tres dècades d'activitat, tres milions de persones s'han vist involucrades als programes de desenvolupament que Humana duu a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals; són projectes centrats en la formació de professors de primària, l'impuls de l'agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions".

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cardedeu granollers l'ametlla del vallès les franqueses del vallès sant celoni

Guia comercial del Vallès