Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Espai SPMakers de Santa Perpètua reobre presencialment i ofereix un curs de Realitat Virtual.

28 Octubre 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: Santa Perpètua de MogodaEn marxa, la inscripció per al curs de 250 hores de formació de realitat virtual aplicada que es farà al novembre, amb 10 places

Després de mesos de formació en format virtual a causa de la pandèmia, l'espai de fabricació digital SPMakers de Santa Perpètua de Mogoda ha reobert les portes, presencialment, per atendre i formar empreses, professionals, autònoms, persones aturades o que vulguin millorar la feina actual i grups d'estudiants de centres de formació professional, de l'àmbit de la Riera de Caldes. En aquesta aula amb maquinària i instal·lacions d'última generació, el personal expert també farà un acompanyament en projectes de fabricació digital, disseny i fabricació de prototips. Destinat com un espai d'aprenentatge i actualització continuada, s'hi ofereixen sessions introductòries a la fabricació digital i el disseny, seminaris d'una duració de 4 hores. Allà es realitzaran explicacions pràctiques dels diferents processos i màquines de fabricació digital, com formació en disseny 2D i 3D en diferents programaris i fabricació digital. També hi ha tallers d'especialització tecnològica de diferent durada, entre 8 i 20 hores.

Un espai innovador

L'SPMakers està equipat amb tres impressores 3D-FDM, una impressora SLA de resina (l'última incorporació), talladora làser, impressora de vinil, fresadora digital i escàner 3D, a més de tot el programari per a disseny 2D i 3D. També incorpora un tecnòleg experimentat de la Fundació CIM de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) guia i ajuda l'alumne en tot moment.

Per tant, tot aquell qui tingui una idea o un disseny d'una peça, un utillatge, una eina, una maqueta o qualsevol objecte i vol fer un prototipus, a l'Espai SPMakers li donaran el suport i assessorament per fer-ho possible. Les actuacions són gratuïtes perquè estan cofinançades pel Servei Públic d'Ocupació (SOC) de Catalunya, i el Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social- Servei públic d'Ocupació estatal, en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals i per l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

Com a novetat d'aquest curs, s'ha obert una línia de consultes per poder resoldre tots aquells dubtes sobre la fabricació digital i el seu maquinari, bé per telèfon, videoconferència o presencialment. Per reservar la cita, cal enviar un correu electrònic al correu industria4.0@staperpetua.cat.

Realitat virtual de màxim nivell

Una altra novetat d'aquesta temporada és que en aquest mateix espai s'ha obert una aula equipada per acollir una formació en Realitat Virtual (RV) Aplicada aquest novembre i amb una capacitat per a 10 alumnes. També és finançada pel SOC i per tant, és gratuïta. Principalment, s'adreça a persones en situació d'atur i inscrites com a demandant en l'OTG. El perfil són alumnes amb un cicle formatiu de grau mitjà o superior, batxillerat amb coneixements bàsics de programació o d'apps, que vulguin formar-se i especialitzar-se en tecnologies de realitat virtual.

Ara mateix, ja s'ha obert la inscripció per aquesta acció de capacitació de 250 hores (https://industria40.rieradecaldes.com/agenda-desocupats.html) que arrenca el dilluns 9 de novembre i serà presencial, als matins. Hi haurà 210 hores de mòduls formatius d'especialització sobre continguts 3D amb Maia, introducció a Unity 3D, la programació amb Unity, disseny d'aplicacions de realitat virtual i fotometria i vídeos 360. Les 40 hores restants, seran de formació complementària en tècniques de recerca de feina, sensibilització mediambiental i en igualtat de gènere, així com unes indicacions bàsiques en prevenció de riscos laborals.

Nou material específic

Perquè el curs tiri endavant amb totes les comoditats per a l'alumnat, l'Ajuntament de Santa Perpètua han invertit en 11 ordinadors de sobretaula nous, dues ulleres de realitat virtual i s'instal·larà un programari específic per a aquesta formació: software 3DS MAX de Autodesk en versió educacional i UNITY.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

santa perpètua de mogoda


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès