Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Es descobreixen més restes romanes a Santiga

11 Gener 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Ajuntament Santa Perpètua de Mogoda

Població: Santa Perpètua de MogodaProperament s’iniciarà la segona fase de rehabilitació de l’edifici

Han finalitzat les excavacions arqueològiques al pati interior del conjunt monumental de Santiga.

Els treballs han con firmat la continuïtat de les restes d'una vila romana ja descobertes a sota de l'església i de la sala Fermí Vinyals, segons ha informat el regidor de Cultura, Marçal Solà.

També s'han trobat restes de diferents períodes posteriors en els nivells superiors.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, juntament amb els edils Olga Valenzuela, Jordi Navarro i Marçal Solà i els presidents d'Amics de Santiga, Xavier Gispert, i del CREM, Pere García, van visitar els treballs el 10 de desembre i van conèixer tots els detalls de les troballes de la mà de l'arqueòleg i director de l'excavació, Esteve Nadal. Els treballs de prospecció els ha dut a terme l'empresa Antequem SL i han suposat una inversió de 20.570 euros.

La segona fase de rehabilitació de Santiga compta amb un pressupost de 462.000 euros que aportaran la Generalitat, l'Ajuntament i la societat civil.

L'actuació comprèn la rehabilitació del pati interior i la casa del rector, i formarà part del Museu del Treball i de la Indústria Viva, projecte subvencionat pels fons Feder i que comptarà com a edifici principal El Vapor. La previsió és que els treballs es puguin iniciar en el primer semestre d'aquest any.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

santa perpètua de mogoda


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès