Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Torna la segona edició de l'OnCodines Trail, una cursa que lluita contra el càncer i que ja ha recaptat més de 60.000€

31 Març 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Laia Guàrdia

Població: Sant Feliu de Codines



La prova del 2 d’abril, que recull fons contra el càncer, ha superat els 60.000 euros en donatius

Compte enrere per l'OnCodines Trail que aquest dissabte 2 d'abril celebrarà la segona edició amb un total de 86 equips inscrits, 513 participants i més de 230 voluntaris. El repte esportiu solidari organitzat pel Club Atlètic Sant Feliu, el Centre Excursionista Sant Feliu i l'Ajuntament de Sant Feliu de Codines arriba amb novetats destacades com el canvi de recorregut i quilometratges d'aquest repte contra el càncer i, aquest dimecres, ja havia superat els 60.000 euros en donatius.

L'organització, en paraules del seu director Lluís Vilalta, fa una bona valoració dels equips inscrits, similar a la de l'anterior edició, tot i que l'esclat de la sisena onada de la Covid va afectar el ritme de les inscripcions i va impedir que es poguessin fer presentacions presencials per difondre el repte.

La segona edició del repte esportiu solidari, que té el lema #deixantpetjada, es presenta amb el canvi de recorregut com a novetat destacada tant pel que fa a l'opció caminant (de 60 quilòmetres) com a la variant per a corredors (de 80 quilòmetres). El traçat recorrerà els mateixos 11 municipis del Vallès Oriental i el Moianès que en la primera edició però en lloc de ser un circuit circular amb sortida del parc Torres Villà de Granollers i arribada a la plaça de Sant Feliu de Codines. 74 dels equips participants han optat per la modalitat caminant i 12 per l'opció de 80 quilòmetres corrent.

Els equips estan formats per 6 persones de les quals sempre n'hi ha d'haver un mínim de tres en marxa. Els integrants de l'equip es poden anar rellevant en els punts d'avituallament i canvi. Una de les singularitats del repte és que la participació femenina és molt més alta que la masculina: participaran en l'OnCodines Trail 317 dones i 196 homes.

El repte dels equips és doble. D'una banda, completar els 60 o els 80 quilòmetres del traçat i de l'altra aportar un mínim de 600 euros per equip contra el càncer. Les donacions de l'OnCodines es destinaren, íntegrament, al suport i l'ajuda a malalts oncològics i les seves famílies, a la compra de material mèdic i a la investigació. Molts dels equips han superat la xifra mínima dels 600 euros i aquest dijous el marcador és de 62.604 euros.

En benefici de tres entitats contra el càncer 

Una de les novetats respecte a la primera edició és que les entitats beneficiàries han passat de dues a tres. Les beneficiàries de les donacions seran:

  • Oncovallès (75%): amb seu a Granollers que es dedica a acompanyar als malalts de càncer i als seus familiars. No només en aspectes biològics i mèdics sinó també pel que fa a la vessant més psicològica i social d'aquesta malaltia.
  • Barcelona Brain Health Initiative (15%): un projecte de recerca de l'Institut Guttman dedicat a la salut cerebral i a la investigació de les malalties del cervell.
  • Fundació d'oncològia infantil Enriqueta Villavecchia (10%). Té com a finalitat la cobertura integral de les necessitats dels infants i joves malalts de càncer o d'altres malalties greus, i el suport a les seves famílies.

Dos recorreguts amb desnivell positiu

El recorregut S, de 61 quilòmetres, té 9 etapes i 1.550 metres de desnivell positiu. Mentre que la L, també en 9 etapes, té 77 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.500 metres. Els 11 municipis són: Sant Feliu de Codines, Sant Quirze Safaja, el Figaró, L'Ametlla del Vallès, La Garriga, Les Franqueses del Vallès, Granollers, Canovelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells i Caldes de Montbui.

El recorregut transcorre per punts emblemàtics i indrets naturals destacats com ara la Porxada, la riera de Carbonell, el Castell de Marata, el Passeig de la Garriga, Puiggraciós, la Sagrera de Santa Eulàlia, el Castell de Montbui o la plaça de la Font del Lleó, entre d'altres.

L'OnCodines Trail té el distintiu Petjada Verda de la FEEC. Volem protegir, conservar i millorar l'entorn natural pel qual passem. Aquest any incorporem i compartim amb vosaltres algunes bones pràctiques a fi que puguem gaudir de la natura i al mateix temps, ser una cursa sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Final d'etapa amb festa

El final del repte, a la plaça de Sant Feliu de Codines, inclourà una festa final. A mesura que els equips vagin arribant tindran una botifarrada i serà a partir de les 23:00 h quan l'Orquestra Maribel, grup de versions popular a les festes majors, farà un concert per a tots els participants i voluntaris d'aquesta edició de l'OnCodines.

Informacions per al seguiment del repte

  • Lliurament de dorsals. El dijous 31 de març de 17:00 h - 20:00 h i el divendres 1 d'abril de 10:00 h -13:00 h i de 17:00 - 20:00 h a l'edifici de l'Antiga Farmàcia (Plaça Josep Umbert Ventura) de Sant Feliu de Codines es farà l'acreditació dels equips i l'entrega de dorsals.
  • Brífing per als equips. El mateix dijous 31 de març a les 20:00 h a la Sala del Teatre del Centre Cívic "La Fonteta" de Sant Feliu de Codines es realitzarà un brífing o reunió informativa amb les últimes recomanacions i informacions útils a tenir en compte.

Horaris de les etapes

  • Sortida a Granollers: sortides esglaonades a partir de les 7:00 h - 7:30 h - 8:00 h - 9:00 h. Les tres primeres sortides són de caminadors (per ritmes) i l'última per a corredors.
  • Arribada a Sant Feliu de Codines: s'estima que els primers equips arribin al voltant de les 18:00 h i fins a les 23:00 h hi haurà arribades.

A continuació, trobareu dos gràfics amb els quilometratges, els avituallaments i les dades de pas per cada avituallament (els avituallaments obren mitja hora abans de la previsió de pas del primer equip).

 

 

Per a més informació, podeu visitar la pàgina web de l'OnCodines o bé al següent enllaç

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant feliu de codines

Guia comercial del Vallès