Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Vallromanes i Valldoreix prohibeixen la venda de petards per reduir el risc d'incendis

21 Juny 2022 Redacció: ACN - Sant Cugat del Vallès

Imatges: Cedides

Població: Sant Cugat del VallèsMunicipis com Bigues i Riells, Vallirana o Castellví de Ronsanes han prohibit el material pirotècnic i les fogueres

clinica dental artis-sabadell

L'Ajuntament de Vallromanes i l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix han prohibit la venda de petards en tot el terme coincidint amb la proximitat de la revetlla de Sant Joan, així com el seu llançament i l'encesa de fogueres. Es tracta d'una mesura que s'aplica per prevenir possibles incendis, després d'una forta onada de calor i d'una llarga etapa amb pluges minses que fan que el bosc estigui més sec del que seria habitual. Altres municipis, com Bigues i Riells del Fai (Vallès Occidental), Vallirana o Castellví de Ronsanes (Baix Llobregat) també han prohibit l'ús de material pirotècnic en tot el terme municipal, així com l'encesa de fogueres tradicionals de la nit del 23 de juny.

En el cas de Vallromanes, s'ha emès un ban en què s'actua en defensa dels boscos i també dels animals. "Queda prohibit fer fogueres, llançar coets, focs d’artifici i altres artefactes pirotècnics a cap indret del municipi, durant els mesos de juny a setembre, en conseqüència no es permet la venda de pirotècnia a tot el terme municipal", destaca el text.

A Valldoreix s'ha decidit actuar de la mateixa manera. "Atès l'elevat risc probvot per les altes tempertaures i la manca de luge,s us demano que us abstingueu de celebrar les revetlles amb fogueres, petards o focs d'artifici", assenyala el president de l'EMD, Josep Puig, en un missatge institucional.

Altres municipis, com Bigues i Riells, Castellví de Ronsanes o Vallirana han optat per prohibir l'ús de material pirotècnic a tot el municipi, així com l'encesa de fogueres. La majoria dels municipis mantenen aquestes prohibicions fins els mesos de setembre i octubre.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant cugat del vallès vallromanes


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès