Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Descobreixen noves restes de l'antic cementiri medieval del monestir de Sant Cugat

10 Agost 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides

Població: Sant Cugat del VallèsLa darrera campanya també deixa al descobert vestigis i peces que daten del segle I al XIX

Les obres de construcció i habitatge que s'han realitzat a la plaça Octavià de Sant Cugat del Vallès han deixat al descobert noves restes a l'antic cementiri medieval del monestir. Les actuacions a la finca on hi havia Cal Boter Negre han permès documentar cinc sepultures, una de les quals estava coberta per tres lloses.

L'Ajuntament destaca que les restes trobades posen el punt de mira a la dimensió de la necròpolis. La principal hipòtesi és que els esquelets pertanyen a fidels atrets per la influència religiosa del monestir, els quals deixaven la seva herència a la comunitat religiosa. D'altra banda, les excavacions també han tret a la llum restes romanes del segle I i altres més modernes, del segle XIX.

Els vestigis més remots són un petit forn i un paviment impermeable tipus 'opus signinum'. Els investigadors, l'empresa Àger SL, destaquen que les restes constaten que a la finca hi hauria hagut un espai de treball relacionat amb l'establiment que va ocupar l'espai segles abans de la construcció del monestir.

Pel que fa a les troballes del segle XIX, es tracta d'elements de fonamentació i clavegueram de Cal Boter Negre, així com un cup de vi enrajolat i amb volta datat de 1883, en sintonia amb l'economia vitivinícola d'aquell moment.

Els materials desenterrats, ara en procés d'estudi i classificació, seran dipositats al fons de Museus de Sant Cugat per vetllar-ne la conservació, l'accés a investigadors i la difusió.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant cugat del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès