Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Unes 125.000 persones participen en els actes de la renovada campanya de Nadal de Sabadell

7 Gener 2022 Redacció: ACN - Albert Segura Lorrio

Imatges: Ajuntament Sabadell

Població: SabadellEl musical Somriu al Nadal ha estat el gran èxit d'una proposta que s'ha caracteritzat per la gratuïtat dels espectacles

Unes 125.000 persones han participat en els diferents actes programats en la campanya de Nadal de Sabadell, que enguany s'ha caracteritzat per una aposta per la cultura amb segell local i de caràcter gratuït. El musical Somriu el Nadal ha estat el gran èxit del programa, una aposta que ha convertit la plaça Doctor Robert en un teatre a l'aire lliure i per on hi ha passat uns 25.000 assistents. L'Ajuntament preveu mantenir els puntals de la campanya perquè la ciutat sigui referent del Nadal "a nivell comarcal i de país", segons l'alcaldessa Marta Farrés, que assegura que s'ha aconseguit gran part d'aquest objectiu aquest mateix any. La il·luminació i la decoració amb arbres en tots els barris han estat algunes de les claus de l'èxit.

La campanya nadalenca ha estat marcada per un esforç en la il·luminació i la decoració, que entre d'altres ha permès ubicar arbres de Nadal i trineus gegants en diferents barris, i que ha convertit la Fira de Santa Llúcia en un mercat europeu amb casetes de fusta. El consistori ha invertit uns 860.000 euros en aquesta campanya, 29.000 més que l'any passat."Fem una valoració molt positiva perquè hem aconseguit que unes 125.000 persones participin en els actes, fet que ens permet exercir de tractor amb orgull sabadellenc i ser un referent", assenyala Farrés. Amb els números a la mà, 125.000 persones han passat entre el 27 de desembre i el 4 de gener pel musical Somriu el Nadal, que era la continuïtat del Calendari d'Advent gegant que entre els dies 1 i 24 de desembre va descobrir unes finestres a la façana de l'Ajuntament i d'on en van sortir els personatges que configurarien el musical. El calendari va aplegar unes 14.400 persones.L'èxit de l'espectacle es deu al fil conductor liderat per un personatge ideat per l'ocasió, el Llaminer, que es va encarregar d'obrir les finestres del calendari primer, i posteriorment de liderar l'espectacle musical, per, finalment, tancar la Cavalcada de Reis amb una carrossa pròpia on hi desfilaven la resta d'integrants de l'espectacle. Amb música de Xasqui Ten, responsable de la productora local Ten Productions, tots els actors que hi han actuat formen part de companyies de la ciutat."És obvi que ha estat un èxit i la voluntat és donar-li continuïtat", avança Farrés. D'entrada, s'està treballant per elaborar una llista de reproducció oberta en alguna plataforma en línia on es puguin escoltar tots els temes que han sonat aquests dies al musical.Pel que fa a la resta de propostes nadalenques, hi destaquen els 100.000 assistents a la Cavalcada de Reis, que va recuperar el seu traçat original després de la suspensió de 2021, i en què hi van desfilar unes 600 persones de 21 entitats diferents. A banda, l'Ambaixador Reial ha acollit unes 15.240 persones, mentre que la Fira Reial, on es podia contemplar com els ajudants dels Reis d'Orient preparaven els regals a Fira Sabadell, ha aplegat uns 7.000 visitants.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès