Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sabadell ha aprovat la contractació de les obres per recuperar la nau industrial Sallarès i Deu

23 Desembre 2021 Redacció: puntvalles

Població: SabadellLa Junta de Govern Local de Sabadell ha aprovat aquest dijous l'expedient de contractació de les obres per recuperar la primera fase de la nau industrial de Sallarès i Deu, situada al barri de Gràcia. L'objectiu és que es converteixi en un Centre d'Innovació Social i Tecnològic, motiu pel qual s'hi destinarà una suma cofinançada amb fons europeus de 4.459.178,97 euros que serviran per executar les obres en un termini de 16 mesos i en una superfície de 2.079,65 metres quadrats.

Els treballs permetran la rehabilitació integral de l'edifici per adaptar-lo als nous requeriments funcionals, normatius i de seguretat, incloent les intervencions necessàries per a la conservació i protecció dels valors protegits de l'antiga indústria.

L'edifici de Sallarès i Deu és un complex industrial de caràcter singular, i que l'Ajuntament va adquirir l'any 2018. Al 2019 es va convocar un concurs deprojectes arquitectònics, on va ser escollida la proposta "Intersticis Actius”, de Julià Arquitectes Associats SL."Els treballs permetran actuar en les primeres naus i correspon al sector 1 del conjunt, que es troba a la part nord i tocant al carrer Sellés", ha destacat el regidor d'Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés. Conjunt protegitEl conjunt consta com a protegit pel Pla especial de Protecció dels Béns Arqueològics, Mediambientals i Arquitectònics de Sabadell (PEPBAMAS), i el formen quatre naus paral·leles als carrers de Cellers i de Viladomat i un cinquè edifici, perpendicular a aquestes naus, amb façana al carrer de JacintVerdaguer. Aquesta actuació serà cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER, dins la línia d’actuació Espai d'Innovació per la Cohesió Social per promoure la inclusió, la cohesió social i lluita contra la pobresa.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès