Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Reunió de Ciuró amb els sindicats dels centres penitenciaris per abordar les problemàtiques i necessitats del sector

10 Juny 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: SabadellLa consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha anunciat que es reunirà la setmana que ve amb els sindicats dels treballadors dels centres penitenciaris per conèixer els problemes i necessitats del sector.

Ho fa davant la inquietud dels empleats, que aquest divendres es concentraran al centre de Barcelona cridats per Marea Blava per reclamar millores i denunciar mesures que consideren que atempten contra els seus drets. Ciuró, que aquest dijous s'ha estrenat en la seva primera visita institucional a Sabadell, també ha avançat que farà estades d'un dia a totes les presons del país per recollir els punts de vista tant de les direccions com dels treballadors pel que fa a millores i necessitats que tinguin particularment a cada centre.

Ciuró ha traslladat el seu suport als funcionaris de presons, a qui considera "una baula del sistema" amb una tasca tant determinant com la de treballar en la reinserció dels presos. És per aquest motiu que vol escoltar tots els punts de vista i reivindicacions que li puguin plantejar.

"La setmana vinent em reuniré amb els sindicats perquè m'expliquin com estan les coses, sóc conscient de les reivindicacions manifestades al carrer, jo començo de bell nou i tinc la màxima predisposició", ha expressat en una atenció als mitjans al saló de plens de l'Ajuntament de Sabadell. En aquesta línia, assegura que també es reunirà amb el director general de Serveis Penitenciaris, Amand Calderó, però també amb la resta de representants del sector vinculat a les presons.

Amb tot ha anunciat que ben aviat dirigirà una carta a tots els centres penitenciaris del país, on hi preveu fer una estada d'un dia en tots i cada un d'ells, per reunir-se amb direccions però també amb treballadors i tots els actors que calgui. "La porta de la consellera és oberta a tothom per solucionar problemes, no per crear-ne", ha afegit, considerant que "cal remar tots cap a un mateix objectiu", que és el benestar de tota la comunitat vinculada als centres penitenciaris.

Objectius de legislatura

Ciuró ha aprofitat la seva primera visita institucional per establir els objectius que persegueix en aquesta legislatura. Precisament, durant tot el matí d'aquest dijous ha visitat els jutjats de Sabadell, on s'ha reunit amb la jutge degana, advocats i fiscals entre d'altres, i posteriorment, abans de ser rebuda a l'Ajuntament per l'alcaldessa, Marta Farrés, ha visitat el Col·legi d'Advocats.

Una de les primeres mesures passa per fomentar la mediació, una eina que permetria descongestionar els jutjats i donar resposta immediata a les persones que s'hi adrecin, escurçant els tempos. El segon aspectes on vol centrar la seva atenció és posar en valor el Dret Civil català: "És en línia dels codis europeus i recull els canvis socials que es produeixen ràpidament, ha de ser una eina més recorrent per part dels operadors de l'administració de justícia, com ara jutges, fiscals, lletrats i procuradors", ha apuntat.

D'altra banda, vol potenciar la vocació de jutge i fiscal entre els estudiants de dret, donat que molts jutges que venen a Catalunya de fora s'hi estan poc temps: "Això paralitza el jutjat i genera una acumulació de papers, sense donar resposta immediata a qui ho necessita", assenyala.En darrer terme, manté que treballarà per obtenir la independència de Catalunya, sense que això sigui un obstacle per desenvolupar les seves tasques al capdavant de Justícia i defensar tothom del país sense distincions.

Renovar els jutjats

Ciuró ha defensat que la ciutat de Sabadell gaudeixi d'un nou servei de jutjats, donat que l'edifici actual ha presentat en els darrers anys deficiències, com unes elevades temperatures que han fet inviable que s'hi pugui treballar en condicions i fins i tot ha obligat a tancar les dependències.

Precisament aquesta ha estat una de les reivindicacions que Farrés li ha posat sobre la taula, coneixedora que Ciuró està al corrent de les problemàtiques registrades a l'edifici."Es poden cedir un terrenys, estudiar la construcció d'un bloc nou, i altres alternatives per trobar la millor fórmula, però estic pensant en una col·laboració amb l'Ajuntament", ha assenyalat Ciuró.

Amb tot, ha assegurat que els principals problemes vinculats a la climatització estan resolts, tot i que hi ha algunes setmanes a l'any on se segueix registrant una forta calor a l'interior.

Arxius de so adjunts:

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès