Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Tot per Terrassa s'imposa a les eleccions municipals per segon cop i manté el PSC a la segona posició

29 Maig 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Totperterrassa.cat

Població: Terrassa



L'extrema dreta irromp com a tercera força i ERC passa a quart partit, mentre que Junts es manté i el PP torna al ple

En les eleccions municipals de Terrassa, l'organització de Jordi Ballart, Tot per Terrassa, va obtenir 26.732 vots, un 33,46%, sent el partit amb més vots emesos. En deixar al seu antic partit, el PSC, com a segona força amb 16.711 vots (20 punts 91%), els resultats mantenen l'hegemonia de Ballart. Amb els 8.380 vots rebuts per Vox (10,49%), l'extrema dreta entra per primera vegada en el ple com a tercera força. Amb 6.047 vots (7,56%), ERC ascendeix del tercer al quart; Junts va rebre 5.723 vots (7,16%) per a ocupar el cinquè lloc. Amb 5.242 vots (6,55%), el PP reprèn el Ple després d'una pausa. La participació en les eleccions va ser del 50,85%, un 80,3% inferior a la de les anteriors eleccions municipals de Terrassa (59,15%).

A conseqüència dels resultats, Jordi Ballart compta amb 11 regidors i és un ferm candidat a la reelecció com a alcalde de Terrassa. Es tracta d'una millora respecte als resultats obtinguts en 2019, quan va debutar políticament en l'àmbit municipal com a independent amb 10 regidors i va relegar al PSC al segon lloc per primera vegada després de dominar el consistori durant 40 anys, des de 1979 fins a 2019.

Eva Candela (PSC) té set regidors, però no ha pogut augmentar la base. Aquests són els mateixos que Alfredo Vega, qui en aquest moment es postulava per a alcalde i va guanyar en 2019, i qui s'ha exercit com a regidor opositor tot el temps.

Per part seva, ERC ha perdut tres regidors, passant dels 5 que tenia amb Isaac Albert en 2019 a només 2, que ara encapçala Ona Martínez. Es podria haver arribat a un pacte de govern amb Ballart durant la legislatura anterior gràcies al pes aconseguit; Ara serà interessant veure si es pot renovar.

Per part seva, repeteix els mateixos dos regidors que van guanyar les eleccions fa dos anys. No obstant això, els candidats eren Miquel Sàmper, que va dimitir el setembre de 2020 per a convertir-se en ministre de l'Interior, i Llus Puig, que no va poder presentar-se per estar en l'exili. Ara lidera la formació de Meritxell Llu com a soci de Josep Rull i exregidor de Territori.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa

Guia comercial del Vallès