Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Mireia Ingla deixa l’alcaldia de Sant Cugat després dels resultats obtinguts a les eleccions del 28M

31 Maig 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Mireia Ingla

Població: Sant Cugat del Vallès



L’alcaldessa renuncia a encapçalar l’oposició després de perdre 2 regidors i la meitat de vots que el 2019

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, ha anunciat el tancament de la seva etapa com a alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès a partir del 17 de juny. Ingla, de moment, continuarà com a batllessa en funcions fins la constitució de la nova legislatura, quan no assumirà l’acta de regidora d’ERC.

Així ho ha anunciat l'ara ja, ex-alcaldessa de Sant Cugat aquest dimarts en una compareixença institucional, dos dies després de les eleccions municipals en les què Esquerra ha perdut quasi la meitat de vots aconseguits el 2019. Aquestes xifres fan caure a 2 dels 6 regidors del darrer mandat.

En una compareixença convocada aquest mateix dimarts i sense admetre preguntes, Ingla ha admès que els resultats de diumenge no van ser els que esperava, ja que ella “havia plantejat les eleccions per tornar a ser alcaldessa i no ha passat”, ha comunicat Ingla defensant que renuncia a l’acta “per coherència i conseqüència”. Després de la davallada d’ERC als resultats de diumenge i la impossibilitat aritmètica de reeditar el pacte de govern amb PSC i la CUP, ha afirmat que “s’obre una nova etapa” al capdavant del nou govern”.

L’alcaldessa en funcions ha demanat al nou executiu, previsiblement encapçalat per Josep Maria Vallès (Junts), que segueixi “fent avançar Sant Cugat com a ciutat gran” i s’ha mostrat “preocupada” davant els retrocessos que pugui haver la propera legislatura. Ingla ha acabat el seu comiat entre llàgrimes i aclamada per un llarg aplaudiment, assegurant que el seu pas per l’alcaldia ha estat “un honor i un privilegi.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant cugat del vallès

Guia comercial del Vallès