Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Junts s'imposa a Sant Cugat del Vallès i Vox entra amb dos regidors

28 Maig 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Tot Sant Cugat

Població: Sant Cugat del Vallès



Ciutadans queda fora de l'Ajuntament i entren PP i Vox

Amb el 28,21 per cent dels vots després de l'examen de totes les paperetes, Compromís Municipal Junts per Sant Cugat ha guanyat les eleccions de Sant Cugat del Vallès d'aquest diumenge 28 de maig. Josep Maria Vallès, líder de la llista Junts, aconsegueix mantenir els nou regidors de fa quatre anys i és el partit amb més oportunitats d'arribar a l'alcaldia per aquesta via. No obstant això, no ho va rebre en 2019, com a resultat d'un acord entre ERC, PSC i CUP. Sis partits més ja estan representats a l'Ajuntament: ERC (4 regidors), PSC (3, entrant en el consistori), PP (3, entrant també a l'Ajuntament), CUP (2), Vox (2), i En Comn Podemos (2). Ciutadans va ser exclòs del consistori perquè no va poder retenir als tres regidors per a 2019.

Junts va guanyar les eleccions de 2019 amb 12.144 vots, el 27,153% del total i 9 regidors. ERC ocupa el segon lloc amb 8.590 vots (19 punt 47 per cent) i 6 regidors, mentre que el PSC queda tercer amb 4 regidors (5.360 vots, 12 punt 15 per cent). Amb tres regidors cadascun, Ciutadans i la CUP van empatar. Els anticapitalistes van rebre 4.871 vots, mentre que els taronges van rebre 5.188 vots (11 punt 76 per cent).

El pacte entre ERC-MAS, el PSC i la CUP va donar la vara d'alcalde a la republicana Mireia Ingla, per la qual cosa la victòria no va ser suficient perquè els juntaires assumissin l'alcaldia. Després de 32 anys de governs convergents, l'acord entre les tres forces es va ensorrar i Carmela Fortuny va ser reemplaçada per Ingla com a alcaldessa. Carme Conesa havia dimitit com a alcaldessa un any abans.

Nombrosos veïns van presenciar el ple d'investidura, alguns dels quals portaven cartells que deien "Pacte de la vergonya" o "No pacte amb 155".

La participació aquesta vegada va ser del 58,37 per cent, 12 punts i 22 punts menys que fa quatre anys.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant cugat del vallès

Guia comercial del Vallès