Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'alcaldessa de Sabadell destitueix el seu tercer tinent a l'alcaldia i el denuncia per amenaces i coacció

21 Març 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Monterrassa.cat

Població: Sabadell



Marta Farrés va traslladar a Jesús Rodríguez que no comptava amb ell per les llistes de les eleccions municipals i va ser quan la va amenaçar i coaccionar

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, cessarà el seu tercer tinent a l'alcaldia, Jesús Rodríguez, per amenaces i coacció.

Segons detalla el consistori en un comunicat, l'alcaldessa de Sabadell li va comunicar dijous passat a Rodríguez que no comptava amb ell per formar part de la candidatura del mes de maig i, en conseqüència, aquest dilluns ell l'ha amenaçat de presentar denúncies falses contra ella, altres membres de la corporació i funcionaris de la casa, si no reconsiderava la seva continuïtat com a membre de la llista electoral. Sense accedir al xantatge, Farrés ha traslladat la situació a la fiscalia de Sabadell, on ha presentat una denúncia, i ho ha posat en coneixement de la Comissió Ètica Pública de l'Ajuntament.

En el comunicat emès, el consistori detalla que un, un cop que tots dos s'han vist al despatx de l'alcaldessa, Farrés li ha hagut de demanar que en sortís "després que mostrés una actitud agressiva i intimidant envers ella". És per aquest motiu que, no només no comptarà amb ell de cara a les eleccions municipals, sinó que també ha decidit oficialitzar la seva destitució dins del partit polític.

Els membres del PSC mostren el suport cap a l'alcaldessa

Per la seva banda, el PSC de Sabadell ha iniciat el procediment per suspendre de militància i tots els càrrecs orgànics Rodríguez, i s'ha comunicat la situació al Comitè de Garanties Estatutàries perquè es valori l'activació del Protocol Anti-assetjament.

Segons ha publicat el consistori, durant la reunió en què se li va comunicar a Rodríguez la decisió, també hi va participar el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert. En aquella conversa els va contestar, segons el partit, que "havien d'arreglar-li la seva situació amb diners, havien de forçar que li sumessin els triennis per cobrar més i assegurar-li una bona plaça".

Davant la negativa del partit, ha estat quan Rodríguez "ha amenaçat a l'alcaldessa quan es trobaven a porta tancada al seu despatx, fent-li un xantatge inacceptable amb la presentació de denúncies falses si no es reconsiderava la decisió de prescindir d'ell a la candidatura".

Mar Molina, nova substituta

La regidora Mar Molina el substituirà com a tinenta d'alcaldessa de l'Àrea de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, tasques que assumia des de principis del mandat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell

Guia comercial del Vallès