Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El PSC s'imposa a les eleccions municipals de Sabadell i Farrés governarà quatre anys més, ara amb majoria absoluta

28 Maig 2023 Redacció: ACN - Sabadell

Població: Sabadell



La coalició ERC-EUiA i la CUP empaten a la segona posició amb tres regidors cadascuna

El PSC ha guanyat les eleccions municipals de Sabadell d'aquest diumenge 28 de maig amb el 46,01% dels vots, un cop s'ha escrutat el 99,35% de les butlletes. D'aquesta manera, Marta Farrés aconsegueix revalidar l'alcaldia millorant els resultats de fa quatre anys, fins al punt que els socialistes aconsegueixen 14 regidors, 4 més que el 2019 i la majoria absoluta. Amb pràcticament tot el vot escrutat, ERC-EUiA i la CUP empaten a la segona posició amb 3 regidors cadascuns. Per darrere, Compromís Municipal Junts per Sabadell obté 2 regidors, Sabadell En Comú Podem 2, Vox entra al consistori amb 2 regidors i el PP tanca l'arc consistorial amb 1. La participació ha estat del 50,35%, 12,19 punts menys que fa 4 anys.

En les darreres eleccions municipals, el 2019, la victòria se la va endur el PSC, que amb 28.808 vots (el 29,86% del total) va aconseguir 10 regidors i va fer alcaldessa la cap de la llista socialista, Marta Farrés. ERC, amb 19.284 vots (19,99%) va quedar en segona posició amb 7 regidors. El pòdium el va tancar Crida per Sabadell-Amunt amb 10.737 vots (11,13%) i 3 regidors, per bé que la formació va quedar empatada amb Ciutadans (9.865 vots, el 10,22%) i amb Junts (9.005 vots, el 9,33%). El 27è regidor de l'Ajuntament sabadellenc el va posar Podem, amb 5.052 vots (5,24%).

El pacte de govern amb Podem i els acords amb Junts han donat estabilitat durant aquesta legislatura a la socialista Farrés en un mandat complex per l'impacte de la pandèmia, però on ha pogut materialitzar projectes encarrilats en l'anterior com l'asfaltat o la urbanització de l'espai públic, herència que reivindica ERC i la Crida per Sabadell, ara a l'oposició.

La ciutadania, però, ha avalat la gestió de la socialista i l'ha recompensat amb quatre regidors més, del tal manera que el PSC aconsegueix la majoria absoluta a la capital del Vallès Occidental i aconsegueix una victòria destacada en una plaça important a Catalunya.

En canvi, l'aposta d'ERC i EUiA per presentar-se en coalició no ha comptat amb el favor de l'electorat, de tal manera que el candidat republicà, Gabriel Fernàndez, ha perdut quatre dels set regidors que els republicans tenien el 2019 i s'ha quedat amb tres.

Un altre fet destacat del comicis del 2023 a Sabadell és l'entrada de Vox, que irromp amb dos regidors i empata amb Compromís Municipal Junts per Sabadell i amb Sabadell En Comú Podem.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell

Guia comercial del Vallès