Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament de Les Franqueses investiga si la regidora d'igualtat va beneficiar un presumpte maltractador

11 Abril 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Ajuntament de Les Franqueses del Vallès

Població: Les Franqueses del Vallès



L'alcalde ha decidit retirar-li les competències de l'àrea de Feminisme i Igualtat, tot i que la manté com a tinent d'alcalde i responsable de Comunicació i Relacions Ciutadanes

L'Ajuntament de Les Franqueses investiga si la regidora de Feminisme i Igualtat, Marta Reche (PSC), va intentar beneficiar un presumpte maltractador en la gestió d'un cas de violència de gènere. El cas ha arribat a mans de l'alcalde, Francesc Colomé (Junts), que el 31 de març va retirar les competències a la regidora mentre s'aclareixen els fets.

En un comunicat emès pel consistori: "Es tracta d'una mesura cautelar a l'espera de la resolució d'una investigació que s'inicia en aquests moments mitjançant un expedient d'informació reservada. Mentre es porti a terme aquest procés, les atribucions de l'àrea de Feminisme i Igualtat passen a ser assumides directament per l'alcalde, Francesc Colome; i Marta Reche continuarà exercint les seves funcions com a 4a tinenta d'alcalde, regidora de Comunicació; i de Relacions Ciutadanes".

El cas de la regidora Reche i la seva acusació és molt greu. Per tant, l'alcalde ha decidit, de moment, retirar-li les competències de l'àrea de Feminisme i Igualtat, tot i que la manté com a tinent d'alcalde i responsable de Comunicació i Relacions Ciutadanes.

La versió del PSC vers els fets

D'altra banda, els socialistes neguen les acusacions i denuncien que s'ha filtrat informació "falsa i desvirtuada" per atacar la regidora i el partit. El PSC, de fet, acusa Junts d'impulsar una "persecució política" i valora sortir del govern municipal en els pròxims dies, ja que aquesta crisi ha arribat a menys de dos mesos per a les eleccions municipals.

A més a més, veuen mala fe i afirmen en un comunicat que la informació sobre el cas de violència de gènere no s'ajusta a la realitat i denuncien que s'ha filtrat de manera interessada per "posar en dubte la gestió feta a l'àrea de Feminisme i Igualtat, atacant la reputació, l'honradesa i l'honestedat de la regidora". En aquest sentit, asseguren que tot plegat és "una estratègia premeditada de l'alcalde, que està traspassant els límits de l'ètica i la moral". En aquest sentit, els encara socis de govern exigeixen "responsabilitats civils i penals tant a l'ajuntament com a Colomé, com a màxim representant actual".

El PSC ha anunciat que en els pròxims dies explicarà els detalls del cas, així com les conseqüències "presents i futures" per al govern municipal i per a la relació amb Junts, el que fa preveure una més que possible sortida dels socialistes del govern municipal. "Estem valorant totes les opcions i no en descartem cap", diu Reche.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

les franqueses del vallès

Guia comercial del Vallès