Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Mayoral s'acomiada de la política activa després de 35 anys: "Toca viure la ciutat des d'una altra perspectiva"

30 Març 2022 Redacció: ACN - Jordi Pujolar

Imatges: Cedides - ACN

Població: Granollers



Ha estat alcalde de Granollers els darrers divuit anys i ha encadenat quatre majories absolutes al capdavant del PSC

El fins ara alcalde de Granollers, Josep Mayoral, s'ha acomiadat aquest dimarts de la política activa i ha presentat al ple la seva renúncia al càrrec i a l'acta de regidor, després de 35 anys com a regidor al consistori. Mayoral, que ha estat alcalde els darrers divuit anys, assegura que és moment d'una vida "més tranquil·la" i de poder "viure la ciutat des d'una altra perspectiva". L'alcalde ha apel·lat a la família i a la salut com a principals motius de la seva renúncia. "Em costa més arribar a les fites que em proposo i no soc un alcalde de mitges tintes", ha etzibat. La primera tinent d'alcalde de Mayoral, Alba Barnusell, serà investida com a nova alcaldessa en un ple extraordinari que se celebrarà aquest divendres, 1 d'abril.

"Tot té un final i algun dia havia de passar" Mayoral ha posat així punt i final a una dilatada carrera política a l'Ajuntament de Granollers. En el seu discurs de comiat, l'històric alcalde de Granollers ha esquivat fer balanç de les fites assolides, però sí ha remarcat que justament aquest darrer mandat és, per a ell, el "millor" que recorda, malgrat les adversitats.

Ara, però, diu "prou" per "escoltar" la seva família i el seu cos. Mayoral ha explicat que pateix una arrítmia lleu i que necessita passar més temps amb els seus després d'anys en què considera que els ha desatès en determinades ocasions per la responsabilitat del càrrec que ostenta des de fa gairebé dues dècades.

Sobre el seu relleu al cap davant del consistori, Mayoral considera que l'elecció d'Alba Barnusell com a nova alcaldessa serà "bo" per a la ciutat "i pel conjunt de la societat". Mayoral assegura que Barnusell ha estat "peça clau" d'un projecte que ara, augura, tindrà una "nova dimensió".

D'altra banda, durant el darrer ple ordinari presidit per Mayoral, que s'ha celebrat aquest mateix dimarts, just abans del ple de renúncia de l'alcalde, Granollers ha aprovat un conveni amb ADIF per cobrir les vies del tren i integrar el traçat ferroviari al seu pas pel nucli urbà i que aïlla el barri de la Font Verda.

Més de mitja vida a l'Ajuntament

Mayoral va accedir a l'Ajuntament per primer cop l'any 1987, amb 33 anys, ocupant diverses regidories, com Relacions Ciutadanes (1987-1991), Imatge i Comunicació (1999-2003) o Urbanisme i Medi Ambient (1987-1992 i 1996-2004). El 2004 va substituir l'alcalde Josep Pujadas i des de llavors ha encadenat quatre majories absolutes (2007, 2011, 2015 i 2019).

En l'àmbit supramunicipal, Mayoral ha estat conseller d'Ordenació Territorial en el Consell Comarcal del Vallès Oriental (1993-1995), diputat provincial de diverses àrees (1995-2011) i president de l'Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU). Actualment n'era el vicepresident.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Guia comercial del Vallès