Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament de Granollers defensa que l'actuació de la Policia Local amb un vianant begut va ser 'ajustada a normativa'

25 Febrer 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Granollers



L'Ajuntament de Granollers defensa que l'actuació de la policia local amb una vianant begut a qui no van atendre va ser "ajustada a normativa". El govern local es remet a l'informe del cap del cos després de l'actuació del 16 de febrer davant del CAP delc entre, on en un vídeo que va difondre la CUP es pot veure com els agents marxen del lloc deixant l'home estès al terra, immòbil i, afirmant: "No es pot deixar escòria al mig del carrer". En el doument s'assegura que els dos policies van actuar "conforme als procediments ordinaris", i que "no era necessari avisar una ambulància", perquè l'home estava begut però conscient. No obstant, uns vianants van alertar el SEM, que es va desplaçar fins el lloc per atendre'l donada la seva situació. 

Els fets van passar dilluns 16 de febrer a les 19.20 h al carrer Museu, quan alguns veïns van alertar la policia que un home els havia amenaçat. La patrulla que s'hi va desplaçar hauria comrpovat que aquesta persona mostrava símptomes d'embriaguesa, però van marxar del lloc sense atendre'l. Un cop difós el vídeo a les xarxes socials, l'Ajuntament va afirmar que feia dies que rebien queixes del comportament d'aquest individu per aldarulls a la via pública.

Per aquest motiu s'hi va desplaçar una patrulla del cos, i posteriorment, un cop rebudes les queixes per l'actuació dels agents, van demanar un informe al cap de la policia. En el document, el responsable del cos detalla que "la intervenció policil va ser ajustada a la normativa i que els agents van actuar conforme als procediments ordinaris d'actuació policial", afegint que "no s'observa en l'actuació dels agents responsabilitat disciplinària". Defensa, a més, que no era necessari avisar una ambulància perquè la persona estava sota els efectes de l'alcohol però conscient, sense símptomes físics que ho recomanessin. Tot i la seva actitud, en què assenyalen que els agents van rebre insults per part de l'individu en qüestió, no es va considerar perceptiu detenir-lo, si bé sí que el van denunciar pr la via administrativa. 

"El cap de la Policia Local informa que no existeix un protocol específic que reguli aquestes actuacions dels agents", apunta el text, tot i que donat que forma part del Sistema de Seguretat Pública de Catalunya, s'aplica el Codi d'Ètica de 24 de febrer de 2015, aprovat pel Departament d'Interior de la Generalitat. Per aquest motiu, l'executiu local avança que ha encarregat la redacció d'un protocol específic que reguli aquests tipus d'actuacions en l'àmbit de la Policia Local. 

L'informe policial serà compartit en el si de la comissió informativa del proper dilluns amb la resta de forces representades a l'Ajuntament. Si bé el cas el va fer públic la CUP, aquesta no té representació al ple. Va ser ERC qui va elevar aquesta situació en el torn de precs i preguntes en la sessió celebrada dimarts al vespre, en què van demanar a l'executiu local una investigació sobre l'actuació policial. La formació considera que aquest és un "fet aïllat" i que no és la manera d'actuar del cos, motiu pel qual consideren que caldria investigar els fets en profunditat. Al seu torn, Josep Mayoral, l'alcalde, es va remetre a l'informe policial que ja estava en marxa per determinar si calia depurar responsabilitats. Fonts del govern s'han remès al document del cap de la policia i descarten ara per ara fer cap declaració més al respecte. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Guia comercial del Vallès