Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El PSC supera amb nota el relleu de Mayoral a Granollers i Alba Barnusell manté la majoria absoluta

28 Maig 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: PSC

Població: Granollers



ERC ocuparà la segona posició i Junts la tercera, Vox entra al consistori amb un regidor i Cs desapareix

El PSC va obtenir el 41,03 per cent dels vots, guanyant les eleccions municipals de Granollers diumenge que ve 28 de maig. D'aquesta manera, els socialistes aconsegueixen substituir amb èxit a Josep Mayoral, que va decidir no presentar-se a les eleccions en el càrrec després d'una fructífera carrera iniciada en 2007. Alba Barnusell ha estat un recanvi plenament viable per als socialistes, però després d'assumir l'alcaldia al març de 2022 ha mantingut la majoria absoluta de l'anterior legislatura, perdent tan sols 1 regidor de 14 a 13. ERC va rebre el 12 punt 1 per cent del total de vots, col·locant-los en el segon lloc després que es comptessin tots els vots. Junts va obtenir el tercer lloc amb el 11,71 per cent dels vots.

Granollers Primàries amb dos edils, el PP amb dos edils i Vox amb un completaran el consistori de la capital del Vallès Oriental. Ciutadans no estarà representat per la seva banda perquè no va poder conservar els dos escons de l'Ajuntament.

Amb 11.974 vots, o el 43,12 per cent del total de vots emesos, el PSC va guanyar una àmplia majoria absoluta en les últimes eleccions municipals de 2019, les quartes consecutives. Josep Mayoral, líder de la llista socialista, va poder acomiadar el seu últim mandat amb relativa tranquil·litat política gràcies als 14 regidors que li van donar aquesta xifra de vots. ERC (4.206 vots, 15,15 per cent) i Junts (3.600 vots, 12,96 per cent) van empatar en l'últim lloc del PSC amb quatre regidors cadascun. L'últim partit a aconseguir representació va ser Primàries, que va rebre 1 regidor (1.477 vots, 5,32 per cent) i va ser la quarta força del consistori amb 2 regidors (2.538 vots, 9,14 per cent).

Amb l'objectiu de renovar els quatre regidors que van rebre quatre anys cadascun i tancar la bretxa amb els 14 del PSC, ERC i Junts van repetir la candidatura de 2019, amb Núria Maynou i Àlex Sastre al capdavant, respectivament. Mentre CUP i PP havien treballat per a tornar al Ple ja els comuns per a reclamar un lloc per a ells, Ciutadans i Primàries van renovar el cap de llista.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Guia comercial del Vallès