Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Colomé confirma que una psicòloga va rebre pressions i coaccions de la regidora d'igualtat per invalidar l'informe d'una víctima

14 Abril 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides - ACN

Població: Les Franqueses del Vallès



L'alcalde de Les Franqueses assegura que la regidora d'igualtat, Marta Reche, va buscar el benefici d'un familiar de l'alcaldable del PSC, Juan Antonio Corchado, acusat de maltractaments

L'alcalde de Les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé, ha manifestat públicament el seu posicionament i, en una roda de premsa al saló de plens de l'Ajuntament, ha assegurat que les pressions exercides a treballadors municipals per part de la tinenta d'alcalde, Marta Reche, del PSC, haurien buscat beneficiar un familiar de l'alcaldable, Juan Antonio Corchado, en ser acusat de maltractaments.

A la roda de premsa, Colomé ha manifestat que es tracta d'un cas que ja ha estat jutjat i on la víctima va guanyar el judici en presentar un informe d'una treballadora municipal que seguia el cas des de feia temps. En les seves declaracions, l'alcalde ha detallat que l'empleada va manifestar que ella i diferents membres del seu equip van rebre pressions per anul·lar el document d'aquesta víctima.

Per la seva banda, Reche nega els fets i rebutja haver beneficiat mai un maltractador. En aquest sentit, el PSC ha anunciat que, després de les eleccions del 28 de maig, no tornarà a pactar amb Junts.

El relat de la psicòloga

Segons ha explicat Colomé, durant la segona quinzena de març, una treballadora municipal li va traslladar "amb moltíssima preocupació" la pressió que havia rebut per part de Reche. "Es tracta d'una psicòloga de l'àrea de Feminisme i Igualtat, amb més de 20 anys d'experiència i amb una trajectòria professional exemplar", ha dit.

"Em va manifestar les pressions i coaccions de la regidora d'aquesta àrea exercida sobre el servei i la seva persona per intentar invalidar un informe a demanda d'una usuària víctima de presumptes maltractaments", ha assenyalat, afavorint un maltractador "que és familiar del cap de llista socialista". La treballadora va entregar a Alcaldia el 27 de març un escrit amb detalls sobre els fets, motiu pel qual l'alcalde va parlar directament amb altres treballadors del departament que van corroborar-los.

Per aquest motiu, va decidir demanar assessorament a un bufet d'advocats penalistes, que li van traslladar que hauria d'emprendre accions per aclarir els fets. Això va fer que el 30 de març va registrar formalment l'informe de la tècnica i un dia més tard va decretar obrir un expedient d'informació reservada.

Reche nega les acusacions

També en roda de premsa, Reche, acompanyada de l'alcaldable Corchado, han denunciat que Colomé ha fet el moviment amb càlcul electoralista, a poques setmanes per les eleccions municipals. "Estic patint una persecució política injusta i premeditada, i amb la finalitat de perjudicar el meu nom i el del partit", ha denunciat.

La tinenta d'alcalde ha assegurat haver treballat sempre pel bé de la ciutadania des de totes les àrees que ha ostentat a l'Ajuntament, i que amb la de Feminisme i Igualtat no ho ha fet d'una altra manera. "No he beneficiat a cap maltractador, no permeto que es posi en qüestió la meva lluita contra la violència masclista, que ningú dubti del meu compromís amb les dones maltractades, violades, insultades, que acudeixen al SIA de l'àrea de Feminisme i Igualtat".

De la mateixa manera, assegura que mai ha obrat per beneficiar ningú del seu partit. En aquest sentit, la socialista assegura que hi havia un problema amb el segell del servei d'atenció a la víctima que acompanyava l'informe elaborat sobre el cas en qüestió, i que per aquest motiu va consultar la conveniència d'analitzar el cas al secretari de l'Ajuntament, motiu pel qual defensa que va actuar de manera correcta.

En els pròxims dies es nomenarà un instructor per iniciar el procés que determini el grau de responsabilitat de la regidora, sense que el consistori hagi pogut detallar quant de temps s'allargarà aquest procés.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

les franqueses del vallès

Guia comercial del Vallès