Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Pobles del Vallès se sumen a l'ajuda humanitària amb Ucraïna

11 Març 2022 Redacció: puntvalles

Població: Caldes de Montbui



Diferents pobles del Vallès com Caldes de Montbui i Mollet del Vallès se sumen a l'ajuda humanitària amb Ucraïna

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat un correu electrònic i amplia la informació de l’apartat web per informar sobre quins són els  mecanismes més eficaços per contribuir a l’ajut humanitari adreçat a Ucraïna i sobre l’acolliment de persones refugiades. L’Ajuntament també recorda que al marge d’aquestes dues noves iniciatives, la ciutadania també es pot informar a través de les xarxes municipals per conèixer les darreres novetats en la gestió d’aquesta crisi.

Així, adreçant-se al correu electrònic  ajudaucraina@molletvalles.cat es poden resoldre dubtes, ampliar informació respecte a com es pot ajudar a Ucraïna, a part de fer una primera acollida a refugiats i refugiades o posar-se en contacte amb l’Ajuntament en cas d’estar interessat en acollir a persones refugiades.

Dins l’apartat del web municipal:

https://www.molletvalles.cat/continguts/serveis-a-mollet/solidaritat-i-cooperaci/ajuts/ s’ofereix tota la informació sobre com ajudar, com fer-ho a través de les ONG’S que estan treballant sobre el terreny o com actuar en el cas de voler acollir persones refugiades, i també hi ha un apartat de preguntes freqüents, entre d’altres.

D’altra banda, davant d’aquesta situació, i davant la voluntat de la ciutadania d’oferir suport a les persones afectades, l’Ajuntament de Mollet,

d’acord amb les recomanacions que estableixen la majoria d’organitzacions internacionals, recorda que la forma més efectiva de canalitzar l’ajut és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny.

En aquest sentit, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha afirmat que “és un orgull sentir novament la gran solidaritat dels molletans i molletanes, orgull de veure les nombroses mostres de suport que hi ha a la ciutat envers la població d’Ucraïna”.

Monràs ha afegit que “des de l’Ajuntament hem posat a disposició de la ciutadania de Mollet tota la informació de la que disposem per a que tothom qui vulgui pugui contribuir amb garanties a minimitzar els efectes d’aquesta tragèdia amb el desig que aviat s’imposi el diàleg i imperi la pau”.

De la seva banda, Raúl Broto, regidor de Projectes Europeus i Cooperació, ha volgut recordar que “des de l’Ajuntament estem en permanent contacte amb les institucions, ongs i la comunitat ucraïnesa a Mollet per anar seguint les novetats per tal de posar a l’abast tots els nostres mecanismes disponibles i, donar així, la millor resposta possible” tot recordant que “també hem posat a disposició de la ciutadania un correu electrònic municipal per aquelles persones interessades en ser acollidores o que necessitin més informació” 

En la mateixa línia, la regidora de Solidaritat, Núria Muñoz, ha dit que “com sempre hem fet des de l’Ajuntament davant les adversitats i les tragèdies com aquesta, ja estem col·laborant amb la campanya d’emergència que s’ha posat en marxa i posarem totes les nostres capacitats a disposició de la ciutadania i ajudarem en tot el possible a aquelles persones que d’una forma més directa estan patint les conseqüències d’aquest malson”.

 

Ajuntament de Caldes de Montbui.

 Crea la pàgina www.caldesdemontbui.cat/ucraïna per oferir informació actualitzada sobre canals de comunicació oficial d’ajuda a la població ucraïnesa

L’Ajuntament insisteix sobre la necessitat de conduir les accions d’ajuda a la població ucraïnesa a través dels canals oficials de cooperació i voluntariat. Per aquest motiu us convida a visitar caldesdemontbui.cat/ucraïna, espai creat per donar tota la informació relacionada amb l’ajuda i l’atenció d’emergència. També podeu trucar al 012, on s’ha activat un canal d’atenció específica sobre Ucraïna.

Acollida de persones menors sense tutor: només canals oficials

El departament de Drets Socials ha activat un circuit d'emergència per a l'acolliment d'infants i adolescents sense tutors legals. En cas d'acollida de menors contacteu amb el tel. 116 111 o amb l'adreça dgaia.dso@gencat.cat. 

 

  

 

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui mollet del vallès

Guia comercial del Vallès