Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Aiguafreda aprova la moció per esdevenir nou municipi de la comarca d'Osona

30 Setembre 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides

Població: Aiguafreda



L'Ajuntament ha aprovat la decisió en un ple extraordinari i enviarà l'acord a la Generalitat després que un 60% de veïns votessin a favor de deixar el Vallès Oriental

L'Ajuntament d'Aiguafreda ha aprovat a un ple extraordinari el traspàs del municipi a la comarca d'Osona i no mantenir-se dins del Vallès Oriental. Aquesta petició l'enviarà a la Generalitat que serà qui haurà de donar el vistiplau per tal d'enviar-ho al Parlament, qui té la competència del mapa comarcal i, per tant, l'encarregat d'adjudicar el canvi.

Amb una participació del 45% de la població, un 60% d'aquest percentatge va votar a favor del canvi de comarca, mentre que un 35,4% preferien mantenir-se al Vallès Oriental.

Alguns canvis en la gestió del municipi

Si finalment conclou el procés administratiu per oficialitzar el fet de canviar de comarca, hi haurà un seguit de canvis en la gestió del municipi. Totes les accions sobre el Registre a la Propietat, l'Oficina d'Ocupació de la Generalitat o la Delegació d'Hisenda passarien de Granollers a Vic. També hi hauria un darrer canvi en relació amb els Mossos d'Esquadra d'Aiguafreda, que també passaran a dependre de l'ABS de Vic i els Serveis Socials de l'Ajuntament retornarien a la Mancomunitat de la Plana (Osona).

Tanmateix, l'atenció sanitària, el transport escolar, la gestió de les deixalles i també la judicial continuaran com fins ara.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

aiguafreda

Guia comercial del Vallès