Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L’Ajuntament de Mollet del Vallès posa en marxa un nou servei per atendre persones sordes

24 Desembre 2021 Redacció: Puntvallès

Població: Mollet del VallèsL’Ajuntament de Mollet, juntament amb la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), posa en marxa un nou servei per facilitar que les persones amb discapacitat auditiva puguin fer qualsevol gestió a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), de forma autònoma i sense haver de venir amb un intèrpret.

Es tracta de la plataforma SVIsual amb la qual un intèrpret professional a distància, a través d’una videoconferència, facilita que una persona amb discapacitat auditiva pugui comunicar-se sense cap barrera amb les persones informadores de l’OAC.

L’objectiu i la principal funció d’aquesta aplicació és facilitar que les persones amb discapacitat auditiva es puguin comunicar amb persones oients en temps real, i en aquest cas concret, puguin accedir amb facilitat als serveis que ofereix l’Ajuntament de Mollet i fer qualsevol tipus de tràmit o gestió amb autonomia. 

El servei ha començat a funcionar després d’unes setmanes de proves. Està  disponible de dilluns a divendres de 10h a 13h.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha posat en relleu l’aposta de l’Ajuntament en “apropar els nostres serveis a tota la ciutadania gràcies als avenços que permet la tecnologia, la qual cosa manté Mollet com una ciutat inclusiva”.

El regidor coordinador de l’Àrea de Modernització i Qualitat de Serveis, Xavier Buzón, explica que “aquest projecte ha de permetre aprofitar totes les eines que ofereixen les noves tecnologies per apropar tots els serveis i tràmits que fa l’Ajuntament a qualsevol persona que els pugui necessitar”.

La regidora de l’Àrea de Drets Socials, Ana M. Díaz, afegeix que “fa molt  temps que estem treballant per trencar barreres i tenir una ciutat cada cop més accessible.

Fa molts anys que treballem per fer un Ajuntament més inclusiu, essent pioners i implementant a Mollet tots aquells avenços dels que hem tingut coneixement, com és el cas d’aquest nou servei”.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

mollet del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès