Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ignasi i la Laia Pol, de Mollet, completen la Panda Raid: "Tot el que pateixes es compensa amb el que vius, les experiències i la gent d'allà"

11 Novembre 2022 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: Laia Pol

Població: Mollet del VallèsPare i filla van iniciar l'aventura de la Panda Raid el passat 21 d'octubre i van afrontar el repte de superar les 6 etapes de la cursa en els set dies de competició, que van aconseguir finalitzar amb èxit tot i els entrebancs que van sorgir

L'Ignasi i la Laia Pol són dos molletans que van decidir emprendre un nou repte i participar a la Panda Raid, una cursa de resistència pel desert del Marroc. L'objectiu d'aquesta competició és arribar al final amb els recursos i la pràctica de cada corredor i no pas el de ser el primer o el més ràpid en arribar a la meta: "Has de ser molt més independent i has de saber calcular els recorreguts i les distàncies per apropar-te al que et demanen. No es tracta de ser el que corre més", assegura la Laia Pol. Per tant, pare i filla han gaudit d'una experiència on es valora la regularitat i la supervivència a través del desert marroquí amb una competició que també té un component solidari.

Per a la família Pol, la Panda Raid va començar a Almeria, quan van haver de passar les verificacions tècniques del seu Seat Marbella al parc natural de cabo de Gata i van embarcar direcció a Nador, al Marroc, on van disposar d'una primera presa de contacte amb una etapa de 80 quilòmetres. A partir d'aquí, la cursa es va distribuir en un total de 6 etapes dividides en 7 dies. La darrera d'elles va ser la de divendres 28 d'octubre, amb la qual van finalitzar la raid a Marràqueix.

Participants

Tot i que la Laia i l'Ignasi partien sols, a la Panda Raid han participat més de 300 equips "en un ambient de molta germanor" assegura el pare. "Nosaltres, al vaixell, ens vam fer amb gent de Ciudad Real i de Canàries, i gràcies a aquesta petita presa de contacte vam formar un grup molt bonic de 8 cotxes amb els quals vam crear un gran ambient de germanor i amb els que hem pogut gaudir millor d'aquesta experiència".

Cada dia tots sortien junts, recorrien la ruta en funció de l'etapa en la qual es trobaven i es donaven suport quan algun cotxe ho necessitava.

L'Ignasi destaca, sobretot, la importància de preparar-se bé per afrontar aquest repte i assegura que no és un viatge per gaudir de les vistes i del que trobaràs pel camí: "A la web de la Panda Raid, et venen la cursa com una aventura en la qual et compres un Panda, vas i gaudeixes de l'experiència. Però no, no és així. Hi ha gent que ha anat amb aquesta filosofia i que després ho ha passat molt malament, que va haver d'abandonar i que, fins i tot, no volien saber res més de la cursa".

Tram final de la competició

Pare i filla van ser desqualificats l'últim dia després de perdre's en un dels trams finals, però a banda de la competició, han aconseguit superar el seu objectiu: completar la Panda Raid i tornar a casa amb molt bons records. "Molt, perquè hem pogut completar tot el recorregut. Al final ens van desqualificar, perquè ens vam perdre tots els del grup, però també va ser una mica perquè vam voler. Ens vam desviar de la nostra ruta per repartir material escolar o bé per gaudir nosaltres de la gastronomia i del paisatge d'allà i, al final, això ens va repercutir. Però tot aquest grup que hem fet i amb el que hem gaudit de l'experiència es manté avui dia i volem fer una trobada a la Palma, a Canàries, per veure'ns".

Experiència

El que més s'emporten és l'experiència humana, on també han tingut l'oportunitat de portar material escolar per donar als nens i nenes dels pobles per on han passat: "Són molt confiats i se'n refien molt de la gent, tenen aquesta cultura en la qual creuen en la bona fe de la gent".

"En mig del desert et podies trobar una paradeta amb fòssils, penjolls i joies, però no hi havia ningú. Ells ficaven el preu i confiaven que tu, amb la teva bona voluntat, ja pagaries quan agafessis alguna cosa".

Tanmateix, l'Ignasi i la Laia també van patir situacions incòmodes amb la gent nativa: "La relació amb la gent d'allà va ser molt bona i molt cordial, són molt confiables i molt afables, però hi va haver una zona en la qual ens van començar a tirar pedres per trencar els vidres dels cotxes. Ens van escopir i, fins i tot, et canviaven les indicacions que posava l'organització perquè ens perdéssim i ens quedéssim enganxats a dunes o zones de difícil accés".

La tensió també va estar present durant alguns dels trajectes, l'Ignasi recorda un moment en especial: "Se'ns va quedar el cotxe enganxat a una duna i van venir el que anomenen 'pirates del desert', persones d'allà que t'ofereixen ajut a canvi de pagar. En aquell moment hi havia certa tensió perquè estàvem la meva filla i jo sols i la situació no em donava gens de confiança, per sort, el grup de Ciudad Real amb qui ens portàvem va arribar passada una estona i ens van poder ajudar a sortir".

Ha estat una competició difícil pels dos pilots, on han hagut de superar els obstacles que els anaven sorgint durant la ruta i han aconseguit seguir el ritme fins al final acabant el recorregut amb èxit. "La Laia va agafar el tema de la navegació amb el mapa i la brúixola i ho va portar molt bé, ens vam perdre molt poc. El cotxe l'hem portat molt bé, la resta de participants em preguntaven per què el nostre no s'espatllava, però és cert que avui en dia ho prepararia d'una altra manera, però, en general, vam fer unes previsions molt encertades i molt acurades" diu l'Ignasi.

I és que, de forma general, ha estat tan bona l'experiència que han viscut pare i filla, i gràcies a aquestes bones sensacions amb les que han tornat a Mollet, no descarten repetir-la de nou un pròxim any: "L'any que ve no perquè es fa al març i per nosaltres és molt proper, però ja estem mirant d'altres Raids. Com a experiència i com a viatge ens ha agradat moltíssim. Tot el que pateixes i tot el que passes es compensa amb el que vius, les experiències i la gent d'allà".

"L'experiència és brutal. A qui li agradi sortir de la seva zona de confort i ficar-se en situacions per resoldre conflictes, aquesta és una bona oportunitat per fer una aventurilla més o menys controlada".

Per tots aquells que vulguin seguir l'aventura dels Pol, ho poden fer a través del compte de Tik Tok que han creat per mostrar la seva experiència.

@laiapol.s Primer dia de aventura #carsoftiktok #fyp #marruecos #pandaraid #cartok #panda ♬ Without You - Avicii & Sandro Cavazza

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

mollet del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès