Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Amazon tanca el centre logístic de Martorelles i trasllada la seva activitat a Figueres i Saragossa mentre que el sindicat s'hi oposa

12 Gener 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides

Població: MartorellesA partir del mes de març, l'empresa traslladarà la seva activitat als nous centres a Saragossa i Figueres, i negocia amb el sindicat mantenir la feina dels 800 treballadors a altres centres logístics

La companya nord-americana ha anunciat el tancament del centre logístic de Martorelles el pròxim mes de març i, a més, ha apuntat que l'activitat es traslladarà a Figueres i Saragossa amb l'obertura de les noves instal·lacions.

En el comunicat emès per l'empresa, ha explicat que manté negociacions amb els sindicats per gestionar i treballar en el trasllat dels 800 treballadors de Martorelles a altres centres que té la companyia.

Tancament i acomiadaments internacionals

A principis de gener, Amazon va anunciar l'acomiadament d'aproximadament uns 18.000 empleats de les diferents seus logístiques d'arreu del món. En concret, a Catalunya té centres logístics al Prat de Llobregat, Castellbisbal i, a partir d'uns mesos, a El Far d'Empordà (Girona).

Coincidint amb aquest anunci d'acomiadaments i de l'obertura de les noves instal·lacions a Saragossa, han provocat el tancament del centre al municipi vallesà durant el mes de març des que va obrir l'any 2017.

Comissions Obreres s'oposa a la decisió

El sindicat veu el tancament de Martorelles com "una voluntat de forçar els empleats a acollir-se a convenis de referència menys avantatjosos, o a donar-se de baixa voluntàriament del lloc de feina", just en un moment en què Amazon ja ha anunciat milers d'acomiadaments arreu del món. Segons CCOO, forçant el trasllat, la companyia busca baixes voluntàries que abarateixin els costos de les sortides.

CCOO apunta que l'anunci del trasllat no s'emmarca ni en la política d'acomiadaments que ha comunicat la multinacional ni tampoc a les causes organitzatives que addueix la direcció. "No acceptarem que els acomiadaments o les baixes forçoses que produeixi aquesta decisió surtin barats", assegura el sindicat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

martorelles


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès