Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ametlla se suma a la prohibició de llençar coets i fer fogueres per Sant Joan

21 Juny 2022 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: Cedides

Població: L'Ametlla del VallèsL'Ajuntament s'adhereix als consells promoguts pel Departament d’Interior de la Generalitat a causa de la proximitat del municipi amb el bosc

clinica dental artis-sabadell

L'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès s'adhereix a Vallromanes i Valldoreix en la prohibició de llençar coets i de fer fogueres al municipi el pròxim 23 de juny.

Amb un comunicat al BAN Municipal, el consistori vallesà ha posat la barrera per seguir els consells per la celebració de revetlles de Sant Joan que ha promogut el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i de Protecció Civil arran dels darrers incendis a Catalunya.

"Aquest any, hem de ser més curosos que mai pel risc d'incendi associat a l'ús de petards, coets i fogueres. Les circumstàncies climàtiques ens són molt adverses" assegura l'alcalde, Pep Moret, al comunicat. En aquest sentit, des de l'Ajuntament es recorda que al municipi de l'Ametlla no hi ha cap lloc que estigui situat a menys de 500 metres del bosc, un requisit indispensable per poder garantir la seguretat dels espais verds.

Per aquest motiu, amb l'objectiu d'evitar qualsevol risc d'incendi, es demana als veïns i veïnes que compleixin la normativa vigent:

  • No s'autoritzarà cap foguera ni llançament de voladors, coets, fonts ni bateries de categoria F3 (classe III) a cap indret del terme municipal.
  • Tampoc no s'autoritzaran els petards de categoria F1 i F2 (classes I i II): categories F1 (bombetes, bengales de pal, sortidors, voladors...) i F2 (rodes, traques, bengales, carcasses, tubs xiuladors...) a excepció de l'espai habilitat de la plaça de l'Ajuntament.
  • No llençar petards contra el mobiliari urbà (papereres, bancs, contenidors...). No encegueu cap petard dins de les cases.
  • No subjectar els petards amb les mans, ni llançar-los contra ningú.
  • No desar el material pirotècnic a les butxaques ni manipular petards des de balconades ni finestres.
  • Utilitzar mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars.
  • Segons la normativa vigent (RD 989/2015) resta prohibit l'ús dels articles de les categories F1 (bombetes, bengales de pal, sortidors, voladors...) i F2 (rodes, traques, bengales, carcasses, tubs xiuladors...) a menors de 12 i 16 anys respectivament.
  • La distància de seguretat respecte als articles de la categoria F1 ha de ser igual o superior a 1 metre; pel que fa als articles de la categoria F2 la distància ha de ser igual o superior a 8 metres.

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

l'ametlla del vallès


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès