Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers rep 6.9 milions per les obres de reordenació de les instal·lacions ferroviàries de l'R2

3 Agost 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides

Població: GranollersLes obres, de 6,9 MEUR, són una primera actuació per després fer la cobertura de quasi 400 metres de vies

Les obres de reordenació de l'estació de Granollers Centre ja s'han licitat i és previst que comencin pròximament. El projecte possibilitarà l'alliberament dels serveis ferroviaris dels terrenys actuals, que han d'acollir el sòl residencial i transformar-lo en parcel·les edificables, que li correspondran a Adif com a propietari únic del sector.

El pressupost previst d'aquestes obres és de 6.909.379,70 euros i el termini d'execució de 8 mesos.

Tant la reordenació de l'estació Granollers Centre com la cobertura de la via del tren, entre els carrers de Josep Umbert i d'Agustí Vinyamata, són actuacions llargament reivindicades i que contribueixen a la transformació de la ciutat.

El mes d'abril passat es van presentar tots dos projectes d'integració ferroviària, de la mà de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, conjuntament amb l'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, la presidenta d'Adif, María Luisa Domínguez, i el subdelegat del Govern de l'Estat a Barcelona, Carlos Prieto.

Tots dos projectes suposaran una inversió de prop de 21 milions d'euros, IVA inclòs, i l'Ajuntament aportarà 2 milions d'euros més per a les tasques d'urbanització.

Reordenació de l'estació de Granollers Centre

Les obres consisteixen en la remodelació dels espais de manteniment situats a l'estació de Granollers Centre, que es traslladaran de les instal·lacions actuals a una nova ubicació situada en un lateral, en què es construiran dos nous edificis destinats a equips de manteniment de la via, electrificació i instal·lacions de seguretat i comunicacions.

També es construirà un aparcament per vehicles i un camí lateral de 6 metres d'amplada, destinat a serveis de manteniment. Així mateix, s'instal·larà un nou tancat, un mur lateral i s'ampliarà el pas inferior sota la via existent, que es correspon a la carretera C-352.

En paral·lel, es faran les noves vies d'accés a les instal·lacions de manteniment futures i es crearà un pas de servei sobre cinc vies per connectar les noves dependències amb l'andana de la via 3. A més, es preveuen tres noves vies a la zona sud-est que donaran accés al camp d'aprovisionament de materials, així com al nou edifici de la base de manteniment.

Cobriment de la via de tren

El projecte de cobriment de la via de tren preveu la cobertura de 356 metres de vies, entre els carrers de Vinyamata i de Josep Umbert. Amb això, la ciutat disposarà d'una nova superfície d'espai públic i zona verda de més de 8.000 metres quadrats.

És previst que es construeixi un fals túnel diàfan que permeti el pas de quatre vies, amb una coberta transitable tant per vehicles com vianants.

Totes dues actuacions contribueixen a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, l'ODS 9, que té per objectiu desenvolupar infraestructures fiables, sostenibles i de qualitat, i l'ODS 11, que vol fomentar ciutats inclusives, segures, resilients i sostenibles.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès