Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers posa en marxa una oficina per incentivar i adaptar la rehabilitació energètica d'edificis i habitatges

17 Maig 2022 Redacció: ACN - Granollers

Imatges: Cedides

Població: GranollersEl consistori destinarà 440.000 euros a subvencionar l'adaptació dels immobles

clinica dental artis-sabadell

L'Ajuntament de Granollers posa en marxa aquest mes de maig una oficina destinada a incentivar i acompanyar la ciutadania en la rehabilitació energètica d'edificis i habitatges. L'Oficina de Rehabilitació Energètica es troba al carrer del Rec, on ja hi ha l'Oficina d'Habitatge, i s'oferirà un servei gratuït d'acompanyament per a comunitats de propietaris així com d'inquilins de pisos i cases que vulguin reduir la despesa energètica de la llar. L'equip està format per experts energètics que plantejaran opcions de millora en cada cas, així com un dinamitzador que farà recerca de possibles propietaris a qui els podria interessar fer les millores. A més, es destinaran 440.000 euros a subvencionar reformes.

L'Oficina de Rehabilitació Energètica estarà coordinada amb les Oficines Tècniques de Rehabilitació dels col·legis d'Arquitectes i Aparelladors i els d'Administradors de Finques, que hauran de validar la documentació tècnica per procedir a la reforma. A més de la rehabilitació, des de l'Oficina també s'incentivarà la promoció de les comunitats energètiques, es revisaran les factures de subministraments de llum o gas per reduir-ne l'import, i s'avançarà en la cobertura de la pobresa energètica.

A través dels fons europeus Next Generation, es procedirà a cobrir les millores d'eficiència energètica a través de subvencions de diferents tipus. A banda de l'aportació econòmica procedent d'aquest fons, el consistori cobrirà amb 440.000 euros aquest 2022 les ajudes.

A més també hi caldrà afegit els beneficis fiscals que pugui aplicar l'Ajuntament, com ara la bonificació de l'IBIU per haver instal·lat sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric per a l'autoconsum.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès