Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els alumnes de l'Escola Pia de Granollers omplen la Porxada amb una jornada oberta de jocs al carrer

6 Maig 2022 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: Raquel Duro

Població: GranollersEls alumnes de 1r d'ESO han dissenyat i creat 32 jocs de taula com a eina d'aprenentatge i de socialització per fomentar el treball cooperatiu

Els alumnes de 1r d'ESO de l'Escola Pia de Granollers han omplert la plaça de la Porxada amb taules i cadires per organitzar avui divendres 6 de maig, de 10:00 h a 13:00 h, una jornada oberta de jocs al carrer.

Els jocs de taula han estat dissenyats i creats pels estudiants de les quatre classes de 1r d'ESO de l'escola granollerina, que ha ideat la posada en marxa d'un projecte interdisciplinari de treball cooperatiu entre nois i noies amb la creació d'un joc com a eina d'aprenentatge i socialització. En aquest sentit, s'han ideat un total de 32 jocs de taula amb la seva respectiva normativa i s'han dissenyat tots els seus elements, inclosa la caixa.

En aquest projecte, els alumnes han construït un joc des de 0 i han posat en pràctica els coneixements que han adquirit a les diferents matèries i assignatures que imparteixen a l'institut amb l'ús de diferents elements comunicatius com la gravació de vídeos explicatius i 'unboxings' dels continguts de les caixes, fins a presentacions en anglès o la creació de dissenys i la seva impressió amb impressores 3D.

Per la posada en marxa d'aquest projecte, els estudiants de l'Escola Pia han rebut el suport i assessorament de 2 experts que col·laboren a 'JugarxJugar', la secció dels jocs de taula que s'organitza els dies de la Fira i Festes de l'Ascensió. Amb els seus consells, els alumnes han dissenyat la idea final de cada joc i el seu objectiu, el qual podran corroborar amb la participació de la ciutadania en obtenir una avaluació final que els ajudarà a omplir una memòria tècnica per determinar la qualitat de cada joc de taula.

Els tutors que han acompanyat als alumnes en aquest projecte no descarten la possibilitat de tornar a organitzar aquest esdeveniment amb el suport i la col·laboració d'altres instituts de Granollers, ja que amb aquestes activitats "es fomenten les temàtiques socials" i, al mateix temps, "es poden unificar les relacions entre els adolescents per fer que les coses de l'institut surtin fora".

 

       

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès