Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Can Jonch acull 'Dones en l'oblit', una exposició d'escriptores i compositores rellevants del segle XIX

14 Novembre 2022 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: Yaiza Miranda

Població: GranollersLa mostra és el fruit del treball de recerca de la Queralt Cunill i l'Ariadna Pou, dues alumnes de batxillerat de l'Escola Pia de Granollers

El dijous 10 de novembre Can Jonch va obrir les portes per oferir al públic assistent l'exposició 'Dones en l'oblit', una mostra que recull la feina realitzada per dues estudiants de batxillerat de l'Escola Pia de Granollers, la Queralt Cunill i l'Ariadna Pou.

La feina que es recull a l'exposició és fruit del treball de recerca de totes dues alumnes en una exposició que mostra el treball sis dones escriptores i sis de compositores del segle XIX que, donat el context històric i la situació del moment, no van rebre cap mena de reconeixement.

El projecte, segons relaten Cunill i Pou, ve motivat per la passió per la música i la literatura que cadascuna d'elles té i, a més, amb l'objectiu de donar a conèixer i donar visibilitat les dones del segle XIX, un període rellevant i important per a la figura femenina dins d'aquests àmbits: "Ens hem centrat en el segle XIX per treballar més a fons un moment concret de la història, un període de molts canvis, on moltes dones van començar a escriure i a compondre".

"En aquella època no estava ben vist que les dones escrivissin, i moltes compositores deixaven de fer aquesta feina quan es casaven i tenien fills". "Les dones tenien un paper secundari i estaven lligades a l'ombra d'un home, no estava ben vist que escrivissin, només contes infantil o poesia", afirmen.

El format de l'exposició està treballat i elaborat per acollir al detall tota la feina realitzada per les alumnes, de manera que la informació i el format en què es presenta es fa des d'una perspectiva estètica i equilibrada, utilitzant el color lila (color del moviment feminista) com a recurs per acompanyar els panells informatius.

Les sis compositores que es presenten són: Fanny Mendelssohn, Clara Wieck, Amanda Maier, Pauline García, Cécile Cheminade i Louise Dumont. Pel que fa a les escriptores, trobem la feina de: Jane Austen, George Eliot, Emily Brönte, Mary Godwin, Lousia May Alcott i Charlotte Brönte. Tota la informació relacionada amb la seva figura està recollida dins d'un panell que té una breu ressenya, una descripció de la seva activitat, una fotografia, un petit tast de què va ser la seva vida i les obres més destacades i rellevants.

La mostra es pot visitar a Can Jonch fins a l'1 de desembre, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, tot i que algunes tardes es poden sol·licitar per fer visites de grups grans.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès