Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Balonmano Granollers perd 36-31 la final de la Copa EHF davant el Füchse Berlin, però demostra el seu orgull

28 Maig 2023 Redacció: Sergio Iglesias

Imatges: EHF

Població: Granollers

El Granollers s'enfrontava al Füchse Berlin, tercer rival alemany consecutiu, a la final de la Copa EHF. L'equip berlinès era un dels grans favorits per guanyar la competició. Fins a la final, només havia patit una derrota durant tota la Copa EHF a l'anada dels quarts de final davant el Kadetten Schaffhausen suís, per 37-33.

Tot i començar guanyant amb un gol d'Esteban Salinas a la primera jugada del partit, al Granollers li va costar entrar a la final. Durant els cinc primers minuts ambdós equips no van estar gaire encertats en atac. Un gran Rangel Luan amb dues aturades consecutives mantenia la diferència a favor de l'equip alemany per només 2-1.

El Granollers tan sols va fer un gol als primers 9 minuts. Però una vegada va carburar, li van començar a sortir les coses. Al minut 10, Antonio Garcia amb dos gols consecutius aconseguia posar l'empat a tres al marcador.

El Füchse Berlin jugava al seu país i això es feia notar a la grada, on predominava l'afició alemanya. Tot i això, l'Infern Granollerí i l'afició catalana es va fer escoltar durant tot el partit.

Al minut 12 el Granollers tornava a posar-se per davant (4-5) amb un gol de l'extrem dret, Sergi Franco. Poc després, Gurri feia el 4-6. És a dir, l'equip granollerí passava del 3-1 al 4-6, parcial d'1-5 favorable a l'equip vallesà.

Per això, Jaron Siewert va demanar un temps mort que li va funcionar molt bé a l'equip berlinès per recuperar-se del cop anímic. Al minut 24 un parcial de 6-0 tornava a posar per davant (13-9) a l'equip alemany. El Granollers jugava amb 5 jugadors a la pista per exclusions de Gurri i Yusuf.

La primera part acabava amb un cop franc fora de temps i una aturada providencial de Rangel Luan. El Granollers perdia de quatre (16-12) al finalitzar la primera part.

La segona part no va tenir color. El Granollers no va entrar bé als primers minuts i tampoc li sortien les coses. En canvi, el Berlín era una piconadora i va arribar a marxar de 9 (màxima diferencia del partit), abans del minut 10 de la segona part.

La connexió brasilera va fer de les seves i tres gols consecutius de Torriani (25-19) i dues aturades de Luan semblava que donaven vida al conjunt de Rama. Parcial favorable de 0-3. Però dues pèrdues consecutives de l'equip vallesà van posar un parcial 2-0 per l'equip Alemany (27-19). Al minut 15 de la segona part el Granollers perdia de 7.

El Füchse Berlin va controlar tota la segona part i la renda de gols que portava. Quan el Granollers retallava diferències l'equip alemany tornava a pressionar l'accelerador.

L'afició no va deixar de costat l'equip i van continuar animant fins al final. Franco feia dos gols consecutius i posava el 28-22 al marcador.

Als últims minuts Rama va voler fer jugar a tots els jugadors disponibles. Victor Romero retallava el marcador a 34-29 al minut 26, primer gol en una final europea pel jugador del planter. Guijarro feia el mateix i posava el 35-30. Roca va posar el 36-31 i Guàrdia també va fer la seva primera aturada.

El partit va acabar al minut 29:30 (36-31) amb una nova aturada de Dejan Milosavljev, que va fer 10, les mateixes que Rangel Luan, durant tot el partit. El Füchse Berlin no va voler disputar el seu últim atac.

Tot i perdre, l'afició, l'equip i la ciutat de Granollers van gaudir de debò durant tota la Final Four de la Copa EHF i l'Orgull BMG mostrat durant tota la competició.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental