Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Caldes celebra 20 anys de les passejades de la gent gran i serà el municipi amfitrió al febrer

27 Gener 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Ajuntament de Caldes de Montbui

Població: Caldes de MontbuiEl cicle de passejades que correspon al curs 2022/2023 ha començat aquest mes de gener a Gelida i arriba a Caldes al febrer

El municipi de Caldes de Montbui ha reprès aquesta setmana una nova edició de les passejades de la gent gran. El cicle, que correspon al curs 2022/23, havia de començar el passat mes de desembre a Gelida, però la caminada es va anul·lar a causa de la pluja i les condicions climàtiques i es va posposar fins aquest dijous 26 de gener a la mateixa població de l'Alt Penedès.

En aquest sentit, Caldes serà el municipi amfitrió d'aquest cicle de les caminades el proper 22 de febrer, una activitat que continuarà a Esparraguera el 15 de març i a Torrelles de Llobregat el 13 d'abril.
La cloenda de les passejades serà la setmana del 9 a l'11 de maig, tot i que encara no està decidida la seu.

Es compleixen 20 anys de la participació de Caldes al cicle de passejades de la gent gran

Caldes de Montbui forma part d'aquest cicle de passejades des de l'any 2003, una activitat que està adreçada a les persones de més de 60 anys.

El programa "A cent cap als cent"

"A cent cap als cent" és un programa del cicle de passejades adreçades a la gent gran inclòs en el Programa esportiu local d'activitats d'esport, salut i qualitat de vida de la Diputació de Barcelona.

En el marc d'aquest cicle, es convida a les persones de 60 anys a participar a la iniciativa, una activitat que busca promoure l'intercanvi entre municipis i que fomenta l'afició a les caminades, així com les relacions interpersonals en un ambient natural adaptable a les necessitats de cada participant.

Envelliment actiu

L'objectiu d'aquest programa és fomentar l'afició entre la gent gran de realitzar caminades amb regularitat, motivar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements en relació amb el món natural i incrementar les relacions interpersonals i de grup en un ambient natural i adaptat a les seves necessitats.

Aquest programa es basa en diverses passejades que han d'estar totalment adaptades a les possibilitats i les necessitats del col·lectiu de gent gran; per tant, són suaus i assequibles.

Majoritàriament, han de discórrer per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans. Generalment, s'inicien cap a les 10 del matí i finalitzen cap a les 4 de la tarda. Es camina un total aproximat de 3 o 4 hores, i durant el recorregut es van fent diverses parades. Les distàncies a recórrer no poden ser superiors als 8 quilòmetres, però tampoc inferiors als 6 quilòmetres.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès