Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La CUP presenta al·legacions a dos projectes de MAT a Hostalets de Pierola i Rubí

17 Gener 2022 Redacció: ACN - Barcelona

Imatges: acn

Població: Els Hostalets de PierolaEls anticapitalistes veuen les "grans infraestructures privades" contràries "a la veritable transició energètica"

La CUP ha anunciat aquest dissabte que ha presentat al·legacions a dos projectes de construccions de Línies de Molta Alta Tensió (MAT) que afectarien directament als municipis barcelonins dels Hostalets de Pierola i Rubí. Segons ha informat en un comunicat, amb aquestes són sis les al·legacions que ha presentat a sis projectes que han sortit a exposició pública. La CUP denuncia que el model d'implantació de renovables que s'està impulsant "no és l'adequat" perquè es basa en "grans infraestructures privades" que provocaran "greus impactes sobre el medi per on discorrin i que suposaran unes pèrdues d'energia molt elevades".

En aquest sentit, els anticapitalistes lamenten que no hi ha planificació "ni és té en compte la producció en zones properes als centres de gran consum". La CUP remarca que aquest tipus de projectes, des del seu punt de vista, "no segueixen els principis per a una veritable transició energètica i incompleixen molts dels preceptes aprovats en la Llei de canvi climàtic". Entre les al·legacions als projectes que han presentat hi ha la vulneració del dret d'accés a la informació i del dret de participació ciutadana en matèria ambiental, la incompatibilitat amb el planejament territorial català, les afectacions a la biodiversitat, el paisatge, les activitats agrícoles i ramaderes, els habitatges, l'afectació del sòl, la geologia i el medi forestal, així com la fragmentació de projectes, la manca d'utilitat pública o l'oposició local en els municipis afectats.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

els hostalets de pierola rubí


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès