Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Un ciberatac causa la baixa de l'administració digital de l'Ajuntament de Caldes de Montbui

5 Maig 2022 Redacció: ACN - Albert Segura

Imatges: Cedides - ACN

Població: Caldes de MontbuiEls 'hackers' han reclamat un rescat i l'Ajuntament, que no ha contestat a la seva demanda, ja ha denunciat els fets als Mossos

L'Ajuntament de Caldes de Montbui s'ha quedat sense administració digital després d'haver estat víctima d'un ciberatac.

Els 'hackers' van iniciar aquest moviment la matinada de dissabte, i els serveis informàtics del consistori van detectar-lo i aturar-lo amb els protocols i les eines de protecció que ofereixen els servidors. Els protagonistes d'aquest atac han sol·licitat un rescat després d'afectar els serveis municipals i d'atenció ciutadana, fet pel qual el registre d'entrada es pot fer només en format presencial.

"L'objectiu del ciberatac és econòmic, però no entrarem en cap mena de joc amb qui l'hagi orquestrat ni pagarem cap rescat per unes dades o una informació que han boicotejat", assenyala l'alcalde, Isidre Pineda, que ja ha denunciat el cas als Mossos d'Esquadra i a l'Agència de Ciberseguretat.

L'Ajuntament va activar dissabte els protocols i les eines de protecció dels seus servidors informàtics, un pas imprescindible i previ per al restabliment de la gestió administrativa local.

"Per aquest motiu, s'ha suspès tota l'activitat relacionada amb la gestió i la tramitació administrativa, i es manté el servei de manera presencial", afegeix Pineda. Tot l'àmbit informàtic serà restablert quan es pugui garantir una reobertura segura.

D'aquesta manera, en les darreres hores s'ha procedit a blindar els sistemes per mantenir controlat l'intent de segrest del sistema informàtic de l'entitat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès