Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Caldes acull la preestrena del documental de TV3 i Sàpiens "Bruixes, la gran mentida" sobre cacera de bruixes a Catalunya

20 Gener 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Ajuntament Caldes de Montbui

Població: Caldes de MontbuiDilluns 24 de gener a les 19 h el Casino de Caldes de Montbui acollirà la preestrena oficial del documental “Bruixes, la gran mentinda”.

Una producció de TV3 i Sàpiens que recupera històries reals sobre la cacera de bruixes a Catalunya. 

El documental "Bruixes, la gran mentida", s’estrenarà dimarts 25 de gener a les 22 h al programa “Sense Ficció” de TV3.  Dirigit per Joanna Pardos, el documental fa un recull de la investigacions més modernes i rigoroses d'investigadors catalans i estrangers sobre la cacera de bruixes a l’edat mitjana. I, amés, ressegueix les conseqüències i herències actuals de les dinàmiques patriarcals que van promoure el que es considera el primer gran feminicidi documentat de la història.

El documental suposa la culminació de la campanya “No eren bruixes, eren dones” engegada pel grup Som i la revista Sàpins per tal de dignificar les dones mortes acusades de bruixeria. Una iniciativa que, des del març del 2021, ja ha recollit més de 17.000 signatures de persones i institucions que s’han adherit al manifest que demana restaurar el nom i la memòria d’aquelles dones innocents assassinades de forma cruel i injusta. Entre els quals, l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

Catalunya va ser un dels llocs d’Europa on més dones van ser acusades de bruixeria. De fet, gràcies a aquesta a una investigació, s’han pogut recuperat el nom de més de 700 dones que, entre els segles XV i XVIII, van ser torturades i executades a la forca acusades i assenyalades pels seus propis veïns i veïnes com a “bruixes i metzineres”. En el cas de Caldes de Montbui, hi ha documentada una quinzena de casos.

Invitacions ja disponibles a www.caldescultura.cat

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès